یو پی اس باتری خارجی یا داخلی، کدام انتخاب بهتری برای شما است؟

کلمه کلیدی اصلی : یو پی اس باتری داخلی ، یو پی اس باتری خارجی ، باتری UPS

قصد خرید یک یو پی اس را دارید، اما نمی‌دانید کدام یک شامل یو پی اس باتری داخلی یا یو پی اس باتری خارجی، انتخاب بهتری برای شماست؟ در صورتی که تصمیم به خرید یو پی اس می‌گیرید، احتمالا برای حفظ و تامین برق پایدار جهت استفاده از تجهیزات خود، با مدل‌های مختلفی از باتری‌های داخلی و خارجی مواجه‌ می‌شوید. در این مقاله قصد داریم به سوال یو پی اس باتری داخلی و خارجی هر کدام چه کاربردهایی و تفاوت‌هایی دارند، بپردازیم. با بررسی کاربردها و تفاوت‌های هر یک از یو پی اس های باتری داخلی و خارجی، سریع‌تر نیز می‌توانید برای خرید یا عدم خرید این باتری‌ها، تصمیم گیری کنید.

یو پی اس باتری داخلی و خارجی، هر کدام چه کاربردهایی و تفاوت‌هایی دارند؟

یو پی اس‌ها از نظر محل قرار گیری باتری یو پی اس، در دو نوع یو پی اس باتری داخلی و یو پی اس باتری خارجی، به بازار عرضه می‌شوند. هر یک از این دو نوع یو پی اس، دارای ویژگی‌های خاص خود می‌باشند.

در ادامه پیرامون یو پی اس با باتری داخلی و یو پی اس با باتری خارجی، توضیحاتی را آورده‌ایم. پیش از خرید یو پی اس، ابتدا جزئیات آن را بررسی کنید و سپس برای خرید و یا عدم خرید هر یک تصمیم‌گیری نمایید.

یو پی اس باتری داخلی

یو پی اس باتری داخلی، دارای یک باتری قابل شارژ داخلی می‌باشد. به این معنی که باتری UPS در این دسته از دستگاه‌های یو پی اس، در داخل جعبه و باکس یو پی اس قرار می‌گیرد. وقتی شما اقدام به خرید یو پی اس باتری داخلی می‌کنید، نیازی نیست به صورت جداگانه نیز باتری آن را تهیه کنید. دلیل این موضوع این است که باتری این دسته از دستگاه‌های یو پی اس در داخل جعبه قرار می‌گیرند و از ابتدا شرکت تولید کننده، باتری UPS را در داخل آن‌ها قرار می‌دهد.

با توجه به اینکه باتری در این مدل از دستگاه‌های یو پی اس، در داخل جعبه یو پی اس قرار می‌گیرد، باتری‌های بزرگی نیستند. اغلب باتری UPS که به صورت داخلی در این دستگاه‌ها قرار می‌گیرند، دارای آمپرهای 7 الی 9 آمپر هستند.

همینطور بر اساس اینکه توان یو پی اس چقدر است، از یک و یا چند باتری با ولتاژهای متفاوت در داخل این دستگاه‌ها استفاده می‌شود. شارژرهایی که برای این دستگاه‌ها استفاده می‌شوند، در دسته بندی حداقل شارژرها قرار دارند و برای شارژ باتری‌های آمپرپایین مناسب می‌باشند. در صورتی که نیاز به پشتیبانی بیشتر با دستگاه یو پی اس باشد، نمی‌توان باتری‌های آمپر بالا را جایگزین باتری‌های داخلی این دسته از دستگاه‌های UPS نمود.

مزایای یو پی اس باتری داخلی

  • حفاظت آنی و سریع : یو پی اس‌هایی که دارای باتری داخلی هستند، حتی به عنوان جایگزینی برای استابلایزر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ حتی در صورت بروز یک نوسان ولتاژ بسیار لحظه‌ای، یک ولتاژ ثابت و بدون نوسان را در خروجی ایجاد می‌کند.

  • دارای کاربری آسان : یو پی اس‌های باتری داخلی دارای اندازه کوچک و وزن سبکی هستند. به همین دلیل استفاده از آن‌ها در فضاهای محدود، آسان‌تر انجام می‌شود.

  • نصب آسان : در یو پی اس های باتری داخلی نیاز به نصب جداگانه باتری‌ نیست؛ به همین دلیل نصب و راه اندازی این دسته از یو پی اس‌ها، به مراتب آسان‌تر و سریع‌تر است.

معایب یو پی اس باتری داخلی

  • محدودیت در زمان تامین برق : یو پی اس‌های باتری داخلی، در تامین برق با مشکلات مواجه می‌باشند. به خصوص زمانی که نیاز است بار زیادی به تجهیزات وارد گردد.

  • محدودیت در تامین توان : باتری UPS که در یو پی اس های باتری داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند، در تامین توان بسیار بالا و در زمان‌‌هایی که به بارهای سنگین نیاز است، محدودیت دارند. به همین دلیل معمولا این دسته از یو پی اس‌ها برای توان‌های بالا مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

 

یو پی اس با باتری خارجی

یو پی اس‌هایی با باتری خارجی، از همان ابتدای تولید، دارای باتری نمی‌باشند. برای این دسته از یو پی اس‌ها، باید باتری از بیرون جعبه نصب و مورد استفاده قرار بگیرد.

برای جانمایی باتری UPS در یو پی اس های باتری خارجی، از کابینت باتری یو پی اس استفاده می‌گردد. بنابراین این دسته از یو پی اس‌ها، از نظر ظاهری، دارای یک کابینت نیز می‌باشند.

استفاده از یک باتری UPS در کنار یو پی اس‌های باتری خارجی، محدودیت آمپرساعت باتری‌های مورد استفاده در کنار این تجهیز را نیز از بین می‌برد. البته مشخصات شارژر یو پی اس و میزان جریان شارژ یو پی اس، می‌تواند در آمپرساعت باتری‌ها محدودیتی را ایجاد کند.

در صورتی که اقدام به تهیه یو پی اس با باتری خارجی نمایید، می‌توانید در صورت تمایل ابتدا باتری UPS با ظرفیت کوچک و یا آمپر پایین را خریداری کنید. در صورتی که در ادامه نیاز به ظرفیت بیشتری داشتید، باتری‌های بزرگ‌تر و آمپر بالاتر را با آن‌ها جایگزین نمایید. بنابراین با استفاده از یو پی اس باتری خارجی، به دلیل اینکه در انتخاب باتری یو پی اس با ظرفیت‌های مختلف، محدودیتی وجود ندارد، این دسته از یو پی اس‌ها محدودیتی از نظر زمان پشتیبانی نیز نخواهند داشت.

مزایای یو پی اس باتری خارجی

  • مدت زمان پشتیبانی برق بیشتر : باتری‌های UPS مورد استفاده در یو پی اس باتری خارجی، مدت زمان بیشتری توانایی تامین برق را دارند. این موضوع در زمانی که برق برای یک بازه زمانی طولانی قطع می‌شود، مفید است.

  • دارای توان اضافی برای بارهای بزرگ : با استفاده از باتری‌های UPS خارجی، امکان تامین بارهای بزرگ‌تر نیز فراهم می‌شود. به خصوص زمانی که تجهیزات نیاز به توان بیشتری دارند.

معایب یو پی اس باتری خارجی

  • نیاز داشتن به مدیریت بیشتر : باتری UPS در یو پی اس باتری خارجی، نیاز به مدیریت قوی دارند. به طوری که باید به صورت دوره‌ای مورد تست و تعویض قرار بگیرند.

  • اندازه بزرگتر و نیاز داشتن به فضای بیشتر برای قرار گیری : باتری UPS که در یو پی اس باتری خارجی به کار می‌روند، بزرگ‌تر هستند و به فضای بیشتری برای نگهداری نیز نیاز دارند.

 

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم توضیحاتی را پیرامون انواع یو پی اس باتری داخلی و یو پی اس باتری خارجی ارائه دهیم. به کاربرد، مزیت‌ها و معایب و تفاوتی که میان این دو نوع یو پی اس وجود دارد نیز اشاره کردیم.

توصیه می‌کنیم پیش از اینکه یکی از این دو نوع UPS را انتخاب کنید، ابتدا نیاز و شرایطی که قصد دارید از یو پی اس در آن استفاده کنید را بررسی کنید. یو پی اس با باتری داخلی برای فضاهای محدود و زمینه‌ای که در آن نیاز کمتری به نگهداری برق وجود دارد، مناسب است. در حالی که برای فضاهای بزرگ‌تر که نیاز به زمان نگهداری برق بیشتری نیز وجود دارد، یو پی اس با باتری خارجی انتخاب بهتری به شمار می‌رود. با بررسی اطلاعات این مقاله می‌توانید تصمیم‌گیری بهتری را نیز داشته باشید.

مجموعه مهندسی و بازرگانی هانیکا ارائه دهنده انواع یو پی اس باتری داخلی، یو پی اس باتری خارجی و  باتری UPS  است. برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان می‌توانید با کارشناسان مجموعه در ارتباط باشید.

امتیاز کاربران
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.