راهنمای خرید و معرفی 20 مدل لوستر جدید برای زیبایی خانه

Chandelier Buying Guide

در صورتی که قصد خرید لوستر را داشته باشید، با نگاهی به محصولات موجود در بازار خواهید دید که این نوع از چراغ تزئینی اندکی از مفهوم سنتی آن به عنوان یک کالای پر زرق و برق فاصله گرفته است. امروزه مدل‌های متنوعی از لوسترها در سبک‌ها و طرح‌های مختلف در کنار مدل‌های متداول لوستر کریستالی و گران‌قیمت عرضه می‌شوند. از جمله می‌توان به مدل های گوناگون لوستر مدرن ، لوستر چوبی ، لوستر سقفی ، لوستر اتاق خواب و … اشاره کرد. این موضوع دست شما را برای انتخاب بهترین گزینه‌ها متناسب با دکوراسیون داخلی، سلیقه شخصی و بودجه شما باز می‌گذارد.

با این حال تنوع در مدل های جدید می‌تواند موجب سردرگمی خریداران شود. ممکن است در انتخاب میان سبک‌های کلاسیک و مدل‌های مینیمال جدید مردد باشید. همچنین ممکن است انتخاب لوستر جدید با توجه به قیمت لوستر برایتان جای سوال باشد. در این مطلب به 7 مورد از مهمترین موضوعاتی که در انتخاب و خرید لوستر باید به آن توجه کنید خواهیم پرداخت. سپس چندین مدل از بهترین و پرفروش ترینهای بازار آنلاین که منبع ما مدل های لوستر دیجی کالا است را معرفی می‌کنیم. تا پایان این مقاله با وبسایت حواس جمع همراه باشید.

 

 

تناسب مدل لوستر با سبک طراحی داخلی

هدف اصلی از خرید لوستر، زیبایی آن می‌باشد. بنابراین، سبک طراحی و مدل لوستر اولین موضوعی است که هنگام انتخاب و خرید لوستر مورد توجه قرار می‌گیرد. لوستری که انتخاب می‌کنید باید علاوه بر زیبایی و تطابق با سلیقه شما، با فضایی که برای نصب لوستر در نظر گرفته‌اید نیز متناسب باشد. به عنوان مثال اگر بیشتر اتاق‌های شما طرحی ساده دارند، یک لوستر کریستالی مجلل که در تصاویر بسیار چشم‌نواز به نظر می‌رسد در خانه شما بسیار ناهمگون و نابه‌جا جلوه خواهد کرد.

برای خرید یک چراغ تزئینی و لوستر جذاب لازم نیست حتما به سراغ مدل‌های پر زرق و برق بروید. طراحی لوسترهای امروزی بسیار متنوع است و شما می‌توانید از میان مدل‌هایی با سبک مدرن نیز طرح‌های بسیار جالبی را پیدا کنید. برخی مدل‌ها بسیار مینیمال و ساده بوده و مناسب فضاهایی با طراحی ساده هستند، همچنین ممکن است شما به دنبال مدل‌های چوبی باشید که فضای گرم، راحت و صمیمی به وجود می‌آورند. برخی از انواع رایج لوستر که غالبا در هنگام خرید مورد توجه قرار می‌گیرند به شرح زیر می‌باشند.

لوستر مدرن

1. لوستر کریستالی

لوستر کریستالی در حالت کلی نماد منازل گران قیمت و تالارهای لوکس می‌باشد. این لوسترها پرزرق و برق و طبیعتا گران قیمت هستند. با این حال ممکن است برخی مدل‌ها با قیمت مناسب‌تر را نیز پیدا کنید. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید آن است که لوستر کریستالی مناسب نصب در فضاهای بسیار بزرگ می‌باشد. همچنین در صورت انتخاب این مدل از لوستر، مبلمان شما نیز باید به همان تناسب لوکس بوده و حال و هوای کلاسیک داشته باشد.

2. لوستر چوبی

به دلیل قابلیت‌های گسترده چوب، تنوع در طراحی انواع لوستر چوبی بسیار بالاست و لوسترهای چوبی قابلیت تطابق با انواع سبک‌های دکوراسیون و انواع فضاها از جمله اتاق خواب، اتاق کودک، آشپزخانه و اتاق نشیمن را دارند. یکی از مزایای لوستر چوبی نسبت به انواع دیگر لوسترها، وزن نسبتا سبک‌تر آن می‌باشد که اجازه می‌دهد بتوانند با سهولت بیشتر در هر خانه‌ای نصب شوند.  بافت چوبی لوسترها می‌تواند به گرمتر و صمیمی‌تر به نظر رسیدن فضا کمک کند.

3. لوستر مدرن

لوسترهای مدرن غالبا الحاقات زیادی ندارند و از احجام هندسی ساده با فریم چوبی یا فلزی تشکیل می‌شوند که چراغ به آن متصل می‌شود. این لوسترها، از نظر عملکرد همچون لوسترهای دیگر موجب پخش نور به طور گسترده در فضا می‌شوند. اما از نظر دکوراسیون کاملا متفاوت بوده و بیشتر مناسب محیط‌ها و سبک‌های طراحی ساده و امروزی می‌باشند.

4. لوستر فانتزی

مدل‌های جدید لوستر همچون لوستر فانتزی، غالبا با بهره‌گیری از فناوری‌های رایانه‌ای و با طرح‌های جالب و منحصربه‌فرد تولید می‌شوند که می‌تواند برای بسیاری از طرفداران مدرنیته جذاب باشد. لوسترهای فانتزی می‌توانند طرحی ساده و مفهومی داشته یا اینکه پیچیدگی خاص خود را داشته باشند و لامپ‌های LED به صورت منگوله‌ای به آن آویزان شده باشند.

 

 

لوستر چوبی

تناسب ابعاد لوستر با اندازه اتاق شما

از دیگر موضوعات مهمی که در خرید لوستر باید به آن دقت کنید ابعاد آن می‌باشد. ابعاد لوستر باید در تناسب با ابعاد اتاق شما باشد. برای تعیین ابعاد مناسب لوستر، ابتدا باید قطر و سپس ارتفاع آن را تعیین کنید.

1. قطر مناسب لوستر

طبق یک قاعده سرانگشتی، اگر مقادیر طول و عرض اتاق خود را با هم جمع کرده و به 12 تقسیم کنید، عدد حاصل برابر با قطر مناسب لوستر خواهد بود. به عنوان مثال، اگر یک اتاق 6 در 8 متری در اختیار دارید، قطر مناسب لوستر، 40 سانتی‌متر می‌باشد. به طور کلی ابعاد زیر برای لوستر پیشنهاد می‌شود:

  • اتاق کوچکتر از 3 * 3 متر: قطر 40 تا 50 سانتی‌متر
  • اتاق متوسط (3 * 3 متر): قطر 55 تا 67 سانتی‌متر
  • اتاق بزرگتر از 4.5 در 4.5 متر: قطر بالای 75 سانتی‌متر

2. ارتفاع مناسب لوستر

بعد از پیدا کردن قطر مناسب لوستر، قدم بعدی تعیین ارتفاع مناسب برای لوستر می‌باشد. ارتفاع لوستر نیز باید با ارتفاع اتاق شما در تناسب باشد. به طور کلی توصیه می‌شود ارتفاع لوستر یک چهارم ارتفاع اتاق باشد. به عنوان مثال اگر ارتفاع اتاق شما 2.8 متر است، ارتفاع مناسب لوستر 70 سانتی‌متر خواهد بود. با این حال این قانون کلی نبوده و متناسب با سبک طراحی، مدل لوستر و نوع فضا تغییر می‌کند.

3. سایر نکات

محل نصب لوستر نیز می‌تواند در ابعاد لوستر تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال، اگر لوستر را بر بالای میز غذاخوری نصب می‌کنید، ابعاد آن باید کوچکتر از ابعاد میز باشد.

 

 

لوستر جدید

ارتفاع نصب و طول آویز لوستر

یکی دیگر از مواردی که در هنگام انتخاب و خرید لوستر باید مورد توجه قرار گیرد، طول آویز آن می‌باشد. طول آویز لوستر در حقیقت تعیین کننده ارتفاع نهایی لوستر از کف تعیین می‌باشد. لوستر نباید بیش از حد بالا یا بیش از حد پایین نصب شود. برای آویز لوستر می‌توان از محصولات زنجیر، یا چراغ آویزهای تلسکوپی استفاده کرد که قابلیت تغییر طول آنها برای تطبیق با فضای شما وجود داشته باشند. در خصوص ارتفاع آویز لوستر به نکات زیر توجه کنید.

  • در صورتی که شما لوستر را از بالای میز غذاخوری یا سنگ اوپن آشپزخانه آویزان خواهید کرد، فاصله آن از میز باید در حدود 32 تا 34 اینچ (80 الی 85 سانتی‌متر) باشد.
  • در صورتی که لوستر را در فضای نشیمن نصب خواهید کرد، ارتفاع آن از کف اتاق باشد 7 فوت (2 متر و 10 سانتی‌متر) باشد.
  • نکته دیگری که در مورد ارتفاع لوستر باید به آن دقت کرد قد افراد ساکن در فضا می‌باشد. اگر در فضایی تعداد افراد قدبلند زیاد باشد، نصب لوستر در ارتفاع پایین از نظر ایجاد حرارت می‌تواند آزار دهنده باشد.

 

 

لوستر سقفی

نوع و تعداد لامپ قابل نصب بر روی لوستر

با اینکه انگیزه اصلی خرید لوستر زیبایی و دکوراسیون می‌باشد، اما هرگز نباید عملکرد نهایی آن یعنی تامین روشنایی را فراموش کرد. میزان روشنایی که در فضا نیاز دارید نکته مهمی است که در خرید لوستر باید به آن دقت کنید. بسیاری از لوسترها به تعداد لامپ‌های زیادی نیاز دارند. نوع لامپ‌هایی که می‌توانید بر روی لوستر نصب کنید مهم است. در انتخاب نوع لامپ لوستر عوامل متعددی را می‌توانید در نظر بگیرید که مهمترین آنها موضوع هزینه مناسب، میزان مصرف انرژي پایین، میزان روشنایی کافی، طیف رنگی نور، و البته در دسترس بودن و تعویض آسان می‌باشد. به طور کلی سه گزینه اصلی لامپ‌های لوستر به شرح زیر می‌باشند.

  • لامپ هالوژن مهتابی: لامپ‌های هالوژن مهتابی، جایگزین لامپ‌های رشته‌ای قدیمی هستند با این تفاوت که مصرف انرژی بسیار پایین‌تری دارند. این لامپ‌ها اغلب دیمردار بوده و به شما اجازه می‌دهند نوع روشنایی موجود در فضا را تغییر دهید.
  • لامپ فلورسنت کم مصرف (CFL): این لامپ‌ها، که به صورت پیچان طراحی می‌شوند و جایگزین‌های لامپ‌های فلورسنت مهتابی قدیمی هستند، از نظر میزان مصرف انرژی چهار برابر بهتر از لامپ‌های رشته‌ای معمولی عمل می‌کنند. این لامپ‌ها نور سفید درخشان ایجاد می‌کنند که بهترین عملکرد را با لوسترهای دور بسته دارد.
  • لامپ ال ای دی (LED): بهینه‌ترین نوع لامپ از نظر میزان مصرف انرژی در بازار کنونی لامپ ال ای دی می‌باشد که 25 برابر کمتر از لامپ‌های رشته‌ای قدیمی برق مصرف می‌کند. به طور کلی این لامپ‌ها برای لوسترهایی که به تعداد زیادی لامپ نیاز دارند ایده‌آل هستند. تنها مشکل لامپ‌های LED آن است که فاقد دیمر هستند و نمی‌توان آنها را به اقتضای موقعیت تنظیم کرد.

 

 

لوستر اتاق خواب

 

محل استفاده از لوستر

یکی دیگر از مواردی که در خرید لوستر باید به آن دقت شود، فضایی است که می‌خواهیم لوستر را در آن نصب کنیم. به منظور انتخاب لوستر مناسب برای فضاهای مختلف از جمله اتاق خواب و آشپزخانه، ابتدا باید نگاهی به انواع نورپردازی در فضا داشته باشیم. زیرا نوع نورپردازی و استفاده‌ای که از لوستر خواهیم کرد تاثیر زیادی در انتخاب مدل مناسب دارد. انواع نورپردازی در فضا به طور کلی عبارتند از:

1. نورپردازی عمومی

چراغ‌هایی که به طور معمول روشن شده و وظیفه آنها تامین روشنایی فضا برای امور روزمره می‌باشد. در این حالت بهتر است از نورپردازی عمودی استفاده شود.

2. نورپردازی موضعی

چراغ‌هایی مانند نورپردازی روی میز مطالعه یا میز غذاخوری که در مواقع خاص، برای تغییر میزان روشنایی یا حال و هوای یک بخش از فضا تعبیه می‌شوند. در انتخاب لوستر باید تعیین کنیم که آیا هدف از آن نورپردازی عمومی است یا موضعی و تاکیدی. لوسترها تقریبا در هر فضایی می‌توانند نصب شوند، مهم تناسب آنها با نوع کاربردشان می‌باشد.

3. لوستر اتاق خواب

اگر هدف از خرید لوستر اتاق خواب، تامین روشنایی عمومی باشد، این لوستر درست وسط اتاق نصب می‌شود. در این صورت برای انتخاب ابعاد لوستر باید از قاعده کلی که پیش از این در بخش ابعاد لوستر به آن اشاره شده استفاده کنیم. در صورتی که اتاق شما بزرگ باشد، نیاز به استفاده از نورپردازی موضعی برای بخش‌های مختلف وجود خواهد داشت. در این صورت بهتر است لوستر را در مرکز تخت خواب نصب کرده و ابعاد آن را با توجه به ابعاد تخت انتخاب کنید. برای یک تخت دو نفره با ابعاد معمولی لوستر با قطر حدودا 60 سانتی‌متر توصیه می‌شود. برای تخت‌های بسیار بزرگ با ابعاد کینگ، لوسترهایی تا قطر 90 سانتی‌متر نیز می‌تواند مناسب باشد. چه لوستر را در بالای تخت نصب کنید و چه در وسط اتاق، ارتفاع لوستر باید به گونه‌ای باشد که حدود 2 متر از کف زمین فاصله داشته باشد.

4. لوستر آشپزخانه

تفکیک نورپردازی موضعی و عمومی در آشپزخانه اهمیت دو چندان پیدا می‌کند و لوسترها می‌توانند برای هر دو هدف به کار گرفته شوند. ممکن است بخواهید یک لوستر بزرگ و مجلل در وسط آشپزخانه نصب کنید که در این صورت اندازه آن را باید بر اساس قاعده کلی که در بخش ابعاد لوستر مطرح شد انتخاب کنید. برای نصب موضعی لوستر گزینه‌های متعددی در اختیار دارید. در صورت نصب لوستر در بالای میز غذاخوری یا پیشخوان، بهتر است قطر لوستر حدود 30 سانتی‌متر کمتر از عرض میز باشد. در صورتی که بخواهید دو لوستر به صورت قرینه نصب کنید قطر هر یک از آنها، یک سوم عرض میز باشد. در صورتی که فضای مناسب برای نصب لوستر در اختیار ندارید، نصب یک لوستر مینی با طراحی جالب توجه در بالای سینک و میز کار نیز می‌تواند جلوه کافی به آشپزخانه ببخشد. در هر حالت، ارتفاع لوستر از کف میز غذاخوری،‌ میز غذاخوری یا پیشخوان باید بین 75 الی 85 سانتی‌متر باشد.

 

 

لوستر دیواری

نوع و شیوه نصب لوستر

لوسترها به جز اینکه فضا را از نظر روشنایی و دکوراسیون تحت تاثیر قرار می‌دهند، عموما عناصر سنگینی نیز محسوب می‌شوند. بنابراین در هنگام خرید لوستر نباید از نوع نصب و محل نصب آن غافل شد. شکل رایج نصب لوستر، به شکل سقفی می‌باشد اما برخی مدل‌های دیواری نیز وجود دارند.

1. لوستر سقفی

لوستر سقفی همان طور که در بخش‌های پیشین توضیح داده شد، می‌تواند در ابعاد مختلف و برای اهداف مختلف از جمله نورپردازی عمومی یا دکوراتیو به کار گرفته شود. مهمترین نکته‌ای که در خصوص نصب لوستر سقفی باید مورد توجه قرار گیرد وزن آن است. برای انتخاب وزن مناسب لوستر، باید از ظرفیت محل نصب لوستر و نصب ایمن آن اطمینان حاصل فرمایید. انتخاب یک مدل لوستر سنگین بدون توجه به اینکه آیا محل نصب آن ایمنی کافی را دارد یا خیر می‌تواند صدمات جبران ناپذیری در پی داشته باشد.

2. لوستر دیواری

لوستر دیواری عموما به منظور نورپردازی موضعی و چراغ تزئینی نصب می‌شود. میزان نور فراهم شده توسط لوسترهای دیواری چندان قابل توجه نیست و کاربرد رایج آنها ایجاد روشنایی غیر مستقیم برای مطالعه پیش از خواب و ایجاد فضای آرام و ملایم می‌باشد. بنابراین ویژگی‌های ظاهری و تناسب آن با دکوراسیون فضا، بیش از نورپردازی اهمیت دارد. با این حال نباید از نقش چشمگیر آن در ایجاد آرامش غافل شد. در صورتی که دیوار دارای مقاومت قابل قبول باشد و نصب لوستر توسط افراد خبره صورت گیرد با مشکل خاصی برای نصب انواع لوستر دیواری موجه نخواهید شد.

 

 

سهولت نگهداری و پاکسازی

بدون شک یکی از دشوارترین مراحل خرید لوستر، مدتی پس از خرید آن و در زمان نگهداری مشخص می‌شود. لوسترها اغلب حساس هستند و به دلیل طراحی خاص، و به دلیل تاثیر قابل توجه‌شان بر روی جلوه ظاهری فضا و نیز میزان روشنایی، نیاز به پاکسازی مداوم دارند. بنابراین زمانی که محو زیبایی یک مدل کلاسیک با اجزای پرکار کریستالی شده‌اید بهتر است میزان فرصتی که برای تمیزکاری آن در اختیار دارید را نیز در نظر بگیرید. یکی از بهترین روش‌ها برای تخمین میزان وقت مورد نیاز برای پاکسازی یک مدل لوستر، خواندن راهنمای آن در هنگام خرید لوستر می‌باشد.

 

 

قیمت لوستر

قیمت لوستر

در نهایت، آخرین و مهمترین نکته‌ای که در خرید لوستر باید مورد توجه قرار گیرد، هزینه آن می‌باشد. لوستر از جمله لوازمی است که نمی‌توان رنج مشخصی برای قیمت آن تعیین کرد و هزینه آن متناسب با مدل و ابعاد لوستر می‌تواند بسیار متنوع باشد. یکی از مواردی که بهتر است در خصوص هزینه نصب و خرید لوستر مد نظر قرار داشته باشید آن است که قیمت لوستر به تنهایی، بیانگر قیمت تمام شده نخواهد بود و شما باید به مسائل متعددی توجه کنید. از جمله:

1. هزینه حمل

در صورتی که قصد خرید آنلاین لوستر را داشته باشید، بهتر است سیاست‌های محاسبه هزینه حمل لوستر را نیز مورد توجه قرار دهید. لوسترها لوازمی بسیار حساس و عموما سنگین وزن هستند. بنابراین حمل آن می‌تواند نسبتا پرهزینه باشد.

2. هزینه نصب لوستر

یکی دیگر از مواردی که در هنگام تخمین قیمت لوستر و تعیین بودجه خود نباید فراموش شود، هزینه نصب آن می‌باشد. ممکن است از نظر اقتصادی هوشمندانه فکر کنید و بخواهید با خرید یک لوستر گرانتر و نصب آن به تنهایی، در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید. اما اگر مهارت کافی در این زمینه ندارید حتما توصیه می‌کنیم از یک فرد ماهر کمک بگیرید. زیرا اشتباه در نصب می‌تواند کل هزینه صورت گرفته را تلف کرده و حتی خطرات جانی در پی داشته باشد.

3. هزینه لامپ‌ها

تعداد لامپ‌هایی که بر روی لوستر نصب می‌شوند، نوع لامپ‌ها و میزان برق مصرفی آنها، از جمله هزینه‌های پنهان خرید لوستر می‌باشد که ممکن اسد در وهله اول توجه شما را به خود جلب نکند. بنابراین توصیه می‌کنیم که از دقت به این موارد غافل نشوید تا بتوانید هزینه‌های بلندمدت خود را نیز مدیریت کنید.

 

 

در پایان

در خرید چراغ های تزئینی همچون لوستر، باید به نکات متعددی همچون کارایی از نظر روشنایی مفید، زیبایی و تناسب با سبک طراحی داخلی منزل، تطابق با فضا از نظر ابعاد و اندازه، و نیز هزینه و سهولت نگهداری به طور همزمان توجه کنید. بهترین لوستر برای شما، مدلی است که بتواند تعادل مناسبی در میان فاکتورهای یاد شده برقرار کند؛ به عبارتی با یک هزینه معقول هم از نظر جذابیت ظاهری مورد قبول شما باشد و هم از نظر کارایی، رضایت شما در طول دوران استفاده را فراهم سازد.

 

4.8/5 - (13 امتیاز)
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.