راهنمای خرید دستگاه فشار خون و معرفی 18 مدل فشارسنج

Best Blood Pressure Monitor

برای افراد مبتلا به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی، داشتن یک دستگاه فشار خون در خانه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شوند. برای انتخاب و خرید دستگاه فشارسنج خانگی لازم است به نکات متعددی توجه کنید تا دستگاه انتخاب شده، ضمن داشتن دقت مناسب، از نظر نحوه استفاده نیز برای شما ساده‌تر بوده و البته قیمت مناسبی داشته باشد. استفاده مفید از گوشی‌های هوشمند و تبلت موضوع دیگری است که امروزه به کرات به موازات ابزارهای سنجش علایم حیاتی و سلامتی بدن مطرح می‌شود.

در این نوشته، ما به ارائه توضیحاتی در خصوص انواع مختلف دستگاه فشارسنج، نکاتی که در خرید فشارسنج باید مورد توجه قرار گیرند، نکات ضروری که در هنگام استفاده از فشارسنج باید رعایت شوند و کاربرد گوشی‌های همراه در این زمینه پرداخته‌ایم که امیدواریم برای شما مفید باشد.

 

دستگاه فشارسنج دیجیتال: استفاده ساده‌تر، دقت مناسب

اگر نگاهی به داروخانه‌ها یا سایت های فروش دستگاه فشارسنج بیندازید، متوجه خواهید شد که این دستگا‌ه‌ها در مدل‌های متفاوتی عرضه می‌شوند. به طور کلی فشارسنج‌ها به سه دسته فشارسنج جیوه‌ای، فشارسنج عقربه‌ای و فشارسنج دیجیتال تقسیم می‌شوند.

دقیق‌ترین و استانداردترین دستگاه فشار خون، فشارسنج جیوه‌ای می‌باشد. با این حال به دلیل سمی بودن جیوه و دشواری استفاده از این مدل‌ها، مدل‌های دیجیتال محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند. دستگاه فشارسنج دیجیتال اگرچه ممکن است گاهی دچار خطا شود اما به دلیل سادگی استفاده صحیح، از خطای اندازه‌گیری توسط بیمار کاسته می‌شود و عملا انتخاب بهتری برای اغلب افراد محسوب می‌شود.

مدل های فشارسنج دیجیتال از قابلیت باد کردن خودکار کاف به کمک یک دکمه بهره می‌برند، در حالیکه در مدل‌های قدیمی‌تر این عمل به صورت دستی  و به کمک پمپ هوا صورت می‌گیرد. توصیه پزشکان این حوزه آن است که تا حد امکان مدل‌های اتوماتیک را انتخاب کنید و از خرید فشارسنج‌های دستی که نیاز به گوشی پزشکی دارند، اجتناب کنید.

 

فشارسنج بازویی یا مدل‌های مچی؟

فشارسنج های دیجیتال بر اساس نوع کاف می‌توانند از نوع مچی یا بازویی باشند. در فشارسنج‌های بازویی، کاف به دور بازو پیچیده شده و در مدل‌های مچی مانند ساعت به دور مچ پیچیده می‌شود. به طور کلی پوشیدن فشارسنج‌های مچی آسانتر از فشارسنج بازویی به نظر می‌رسد اما استفاده از آن با مشکلاتی همراه است.

نگه داشتن کاف فشارسنج بازویی در ارتفاع قلب ساده‌تر بوده و به همین علت عملا دقت بیشتری نسبت به مدل‌های مچی دارند. همچنین نمایشگر تعبیه شده بر روی کاف‌های بازویی بزرگ‌تر بوده و اعداد را با وضوح بیشتر نشان می‌دهند. فشارسنج مچی اگرچه راحت به نظر می‌رسد اما قرار دادن آن در ارتفاع صحیح و مناسب سخت‌تر از مدل‌های بازویی است.

به طور کلی تنها توصیه پزشکان برای افراد بالای ۵۰ سال فشارسنج بازویی می‌باشد. برای افراد زیر ۵۰ سال، استفاده از فشارسنج مچی احتمالا بدون اشکال باشد، اما لازم است با پزشک خود مشورت کنید.

فشارسنج بازویی و فشارسنج مچی

 

به تناسب ابعاد کاف با دور بازوی خود دقت کنید.

یکی از مهمترین معیارهایی که لازم است در خرید دستگاه فشار خون مد نظر قرار گیرد، ابعاد کاف می‌باشد. کاف یا بازوبند فشارسنجی، کیسه پلاستیکی است که روی دستگاه فشارسنج قرار داشته و برای اندازه‌گیری فشار خون به دور بازوی شما بسته می‌شود. ابعاد کاف باید با ابعاد بازوی شما در تناسب باشد؛ زیرا دستگاهی که به طور صحیح بر بازوی شما منطبق نشود، نتایج دقیقی در اختیار شما قرار نخواهد داد.

بر اساس دستورالعمل‌های منتشر شده برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توسط انجمن قلب آمریکا، سایزهای استاندارد کاف به شرح زیر می‌باشند:

  • سایز کوچک (Adult Small): برای دور بازی ۲۲ تا ۲۶ سانتی‌متر
  • سایز متوسط (Adult Average): برای دور بازوی ۲۷ تا ۳۴ سانتی‌متر
  • سایز بزرگ (Adult Large): برای دور بازوی ۳۵ تا ۴۴ سانتی‌متر

 

برای بررسی دقت فشارسنج با پزشک خود مشورت کنید.

اغلب مدل های دستگاه فشارسنج که در سایت‌های فروشگاهی و داروخانه‌های معتبر به فروش می‌رسند، از نظر دقت و عملکرد تایید شده و مناسب هستند. با این وجود از مشورت با پزشک خود پشیمان نخواهید شد. همچنین ممکن است در تنظیم کردن یا نحوه اندازه‌گیری با دستگاه دچار اشکال باشید.

یکی از راه‌های اطمینان از دقت مناسب دستگاه خریداری شده، مقایسه نتایج آن با نتایج دستگاهی است که پزشک با کمک آن فشار خون شما را اندازه می‌گیرد. اگر عدد بالایی درج شده در فشارسنجی خانگی شما ۱۰ واحد با عدد اعلام شده توسط دکتر فرق داشته باشد می‌توان گفت فشارسنج شما دقت مناسبی دارد.

از آنجایی که عمر مفید دستگاه‌های فشار خون در حدود دو تا سه سال است، بهتر است پس از خرید دستگاه فشارسنج خانگی نیز به طور سالانه برای اندازه‌گیری فشار خون خود به پزشک مراجعه کنید تا از عدم خرابی و دقت دستگاه خود در طول این مدت اطمینان حاصل کنید.

 

از دستگاه‌هایی با اندازه‌گیری سه‌مرحله‌ای بهره بگیرید.

یکی از ویژگی‌های بسیار جالبی که برخی از مدل های جدید دستگاه فشارسنج دارند، اندازه گیری خودکار فشار خون در سه مرحله می‌باشد. بدین ترتیب که یک بار فشار خون را اندازه می‌گیرند، پس از ۳۰ الی ۶۰ ثانیه، برای بار دوم فشار خون را اندازه گرفته و مجددا یک مکث ۳۰ الی ۶۰ ثانیه‌ای پیش از اندازه‌گیری فشار خون برای بار سوم دارند. در نهایت میانگین سه مرحله فشارسنجی را به عنوان نتیجه نهایی نمایش می‌دهند. پزشکان این متد را بسیار کاربردی دانسته و دقت آن را بسیار بالاتر از حالتی می‌دانند که فشار خون تنها یک بار اندازه‌گیری می‌شود.

 

قیمت و خرید دستگاه فشارخون

قیمت دستگاه فشارسنج را در نظر بگیرید.

امروزه، دستگاه های فشارسنج با قابلیت‌ها و امکانات متنوعی عرضه می‌شوند که موجب بالا رفتن قیمت فشارسنج می‌شود. این قابلیت‌ها ممکن است برای برخی افراد موجب احساس نیاز کاذب و صرف هزینه بی‌مورد گردد. قابلیت‌هایی نظیر اتصال بلوتوث و انتقال داده‌ها به تلفن همراه اگرچه ویژگی‌های مفیدی هستند، اما ضروری نیستند.

با یک بودجه مشخص، یک مدل فشارسنج ساده از تولید کنندگان معتبر و سرشناس، در مقایسه با یک مدل هوشمند با قابلیت اتصال بلوتوث اما از برند کمتر شناخته شده انتخاب بهتری است. برای تخمین قیمت دستگاه فشارسنج معمولی مناسب و مورد تایید پزشکان بهتر است رقمی بین ۴۰ الی ۶۰ دلار را در نظر بگیرید. قیمت دستگاه‌های پیشرفته‌تر با امکانات اضافی می‌تواند تا ۲۵۰ دلار بالا برود.

در حال حاضر مشهورترین برندهای مانیتور فشار خون که توسط پزشکان معرفی می‌شوند omron و  beurer می باشند. دستگاه‌های فشارسنج تولید شده در داخل کشور، عموما از نظر هزینه مقرون به صرفه‌تر بوده و در صورت انتخاب از برندهای معتبر و با سابقه درخشان، می‌توانند کیفیت مناسب هم‌ارز با مدل‌های خارجی داشته باشند.

 

نمایشگر و دستگاه فشار خون سخنگو

یکی از مواردی که لازم است در انتخاب و خرید مدل مناسب دستگاه فشار خون مورد توجه قرار گیرد، کیفیت نمایشگر و سادگی استفاده از دکمه‌های دستگاه می‌باشد. به طور کلی استفاده از دستگاه باید برای شما ساده و به دور از پیچیدگی باشد. همان طور که پیش از این اشاره شده مدل های فشارسنج بازویی، نمایشگر خواناتر و بزرگتری دارند. اگر قدرت دید کافی را ندارید، ممکن است لازم باشد مدل‌های خاص همچون دستگاه فشار خون سخنگو را مد نظر قرار دهید تا از خواندن صحیح نتایج مطمئن شوید.

 

قابلیت‌های جانبی رایج در دستگاه فشارسنج

برخی از مدل‌های جدید دستگاه فشار خون، قابلیت‌های جانبی ویژه‌ای دارند که ممکن است در نوع خود برای شما مفید باشند. بنابراین بهتر است در هنگام خرید فشارسنج به این موارد نیز توجه کنید.

  • قابلیت تنظیم فشار: در دستگاه‌های فشارسنج خودکار، ممکن است کاف فشارسنج بیش از حد مورد نیاز باد شده و بازوی فرد را اذیت کند. به همین دلیل برخی مدل‌ها، قابلیت تنظیم فشار توسط کاربر را دارند که از این مشکل پیشگیری می‌کند.
  • حافظه: اغلب مدل‌های جدید فشارسنج دیجیتال، دارای حافظه‌ای برای ضبط نتایج فشار خون هستند. برخی مدل‌ها همچنین امکان ضبط نتایج برای دو کاربر را به صورت جداگانه فراهم می‌سازند که مدل مناسب برای استفاده زوج‌ها محسوب می‌شود.
  • آداپتور اتصال به برق: به طور کلی فشارسنج‌های دیجیتال با باتری کار می‌کنند اما برخی مدل‌ها امکان شارژ با برق شهری را نیز فراهم می‌سازند که می‌تواند در طولانی مدت مقرون‌به صرفه باشد.
  • اندازه‌گیری ضربان قلب: اغلب مدل‌های جدید دستگاه فشارسنج، قابلیت اندازه‌گیری نبض و ضربان قلب را نیز دارند که می‌تواند برای اکثر بیماران مبتلا به فشار خون بالا مفید و کاربردی باشد.
  • هشدار ضربان نامنظم: این مدل‌ها، با آگاه کردن فرد از وضعیت نگران کننده، می‌توانند نقش پررنگی در پیشگیری از بروز صدمات آتی شوند.

 

نکات مفید در استفاده از دستگاه فشارسنج دیجیتال

علاوه بر خرید فشارسنج با دقت و کارایی مناسب، نحوه استفاده از آن نیز اهمیت شایانی در صحت نتایج به دست آمده خواهد داشت. به همین دلیل بهتر است نکاتی را در هنگام استفاده از دستگاه مد نظر قرار داشته باشید که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل فعالیت‌های قبل از اندازه‌گیری: پیش از اندازه‌گیری از کشیدن سیگار، مصرف مشروبات الکلی، خوردن غذای سنگین یا پرچرب، و فعالیت‌های فیزیکی نظیر پیاده‌روی و بالا رفتن از پله‌ها اجتناب کنید.
  • زمان اندازه‌گیری فشار خون: فشار خون خود را به صورت پشت‌سرهم اندازه نگیرید. پس از فشارسنجی، رگ‌های شما دچار اسپاسم می‌شوند و حدود نیم ساعت زمان لازم است تا به حالت عادی بازگردند.
  • نحوه بستن کاف: کاف بازویی را به اندازه دو انگشت بالاتر از گودی آرنج خود ببندید. همیشه کاف را به روی یک دست ببندید و ترجیحا دست چپ توصیه می‌شود؛ زیر این دست به قلب نزدیک‌تر است و نتایج دقیق‌تری به همراه دارد. همچنین کاف را نه خیلی سفت و نه خیلی شل ببندید.
  • موقعیت بدن: در هنگام اندازه‌گیری فشار خون، بهتر است بر روی یک صندلی بنشینید، کف پاهایتان را صاف روی زمین قرار دهید. همچنین لازم است زاویه دست ۹۰ درجه و در راستای قلب باشد. برای سهولت می‌توانید دست‌تان را روی میز قرار دهید. از مشت کردن دست، سفت کردن عضلات، حرف زدن و حرکت کردن در حین اندازه‌گیری پرهیز کنید.

 

اپ موبایل مخصوص دستگاه فشار خون

می‌توانید از گوشی همراه خود استفاده مفیدتری کنید.

همان طور که در بخش مربوط به قیمت فشارسنج اشاره شد، امروزه مدل‌های متنوعی از دستگاه‌های فشارسنج با قابلیت اتصال به لوازم دیجیتال هوشمند همچون گوشی و تبلت عرضه می‌شوند که عموما قیمتی بالاتر از مدل‌های رایج دارند. افزون بر موضوع هزینه، اغلب این مدل‌ها فاقد نمایشگر مجزا می‌باشند و برای خواندن نتیجه همیشه باید ارتباط بین دستگاه و گوشی برقرار باشد که این امر موجب پیچیده‌تر شدن مراحل فشارسنجی می‌شود.

با این حال اپلیکیشن‌ها کاربردهای مفیدی نیز دارند که از جمله آنها می‌توان به نمایش نتایج مختلف علایم حیاتی در کنار هم و ارائه نمودارهای کاربردی برای مشاهده تغییرات سطح فشار خون در طول زمان اشاره کرد.

یکی از روش‌های مناسب برای بهره‌مندی از مزایای گوشی‌های هوشمند در کنار دستگاه‌های فشارسنج ساده، استفاده از اپلیکیشن‌هایی می‌باشد که با هدف ضبط نتایجی همچون فشار خون و قند خون طراحی شده‌اند. اغلب اینگونه اپلیکیشن‌ها امکان وارد کردن اطلاعات دیگری همچون فعالیت‌های روزمره، میزان آب و غذای مصرفی و … را دارند که به شما کمک می‌کند ارتباط میان فعالیت‌های مختلف و سلامتی خود را راحت‌تر پیدا کنید.

بدین ترتیب یک روش هوشمندانه می‌تواند اندازه‌گیری فشار خون خود به کمک دستگاه فشارسنج ساده و وارد کردن نتایج در گوشی همراه خود به صورت دستی در چنین اپلیکیشن‌هایی باشد. بدین ترتیب می‌توانید بدون صرف هزینه اضافی از مزایای گوشی هوشمند نیز بهره ببرید.

 

اپلیکیشن‌های تلفن همراه جایگزین دستگاه فشار خون نمی‌شوند.

در کنار اپلیکیشن‌های ثبت نتایج فشار خون که بسیار کاربردی هستند، گاه اپلیکیشن‌هایی عرضه می‌شوند که ادعا می‌کنند می‌توانند فشار خون شما را از طریق امواج گوشی همراه اندازه بگیرند. باید بدانید که هیچ گونه مطالعه علمی بر روی این اپلیکیشن‌ها انجام نشده است و توانایی آنها در اندازه‌گیری فشار خون ثابت نشده است. بنابراین استفاده از این گونه لوازم نه تنها کمکی به شما نمی‌کند بلکه با نمایش اطلاعات غلط می‌تواند موجب نگرانی بی‌مورد شما شود.

 

جمع‌بندی و سخن پایانی

بهترین مدل دستگاه فشار خون برای شما، مدلی است که دقت کافی داشته باشد و در عین حال شما بتوانید به راحتی از آن استفاده کنید. برای خرید فشارسنج لازم نیست هزینه بسیار زیادی را صرف خرید مدل‌های هوشمند کنید. کافیست با شناخت کافی از مدل‌های معتبر، یک مدل ساده را انتخاب کرده و با ثبت مرتب داده‌ها و استفاده از ابزارهای جانبی همچون گوشی همراه، به طور منظم وضعیت سلامتی خود را رصد کنید. کالیبره کردن و استفاده صحیح از دستگاه، بخش مهمی از مراحل اندازه‌گیری فشار خون است. بهتر است در هنگام خرید، نتایج فشارسنجی خود را با پزشک خود مقایسه کرده و در صورت وجود اشکال، علت آن را پیدا کنید. همچنین بهتر است با مراجعه سالانه برای فشارسنجی توسط پزشک، وضعیت کالیبره بودن دستگاه خود را چک کنید.

معرفی دستگاهای فشارخون

سایت حواس جمع هیچ گونه مسئولیتی بابت کیفیت و عملکرد محصولات زیر ندارد و پیشنهاد می‌کند خریداران با مشورت پزشک متخصص اقدام به خرید نمایند

4.8/5 - (9 امتیاز)
منبع Healthline Verywellhealth nytimes
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.