چگونه فرش خانه را تمیز کنیم؟

How to clean a carpet

فرش در اغلب خانه ها به عنوان یک کف پوش و عنصر زیبایی بخش مورد استفاده قرار می گیرد. تمیز کردن فرش همواره دغدغه خانم های خانه دار می باشد. نحوه تمیز کردن و کیفیت شستشوی فرش، نه تنها بر زیبایی ، که بر طول عمر و ماندگاری آن نیز اثر مستقیم دارد. در مقایسه با کف پوش یا سرامیک، فرش از لطافت، زیبایی و نرمی بیشتری برخوردار است و به همین دلیل در میان مردم از محبوبیت بیشتری برخوردار است.

فرش نیاز به نگهداری و مراقبت زیادی دارد چرا که همواره در معرض آلودگی های مختلفی، از جمله ریزش غذا، مایعات، قهوه و مواد غذایی شیرین و چسبناک قرار می گیرد. در مواجهه با این عوامل، فرش دچار لکه و کثیفی شده، زیبایی و درخشش اولیه خود را به مرور زمان از دست می دهد. با تمیز کردن فرش به صورت اصولی، دوره ای و منظم، تا سالیان سال فرشی زیبا و خوش نقش و رنگ خواهید داشت.

خوشبختانه امروزه، روش های شستشوی فرش و مواد شوینده ای که برای تمیز کردن و از بین بردن لکه فرش وجود دارند، از تنوع بسیار بالایی برخوردار گشته است. آگاهی از این ترفندها شما را بهتر و سریعتر به هدف می رساند. در این مقاله در مورد نحوه تمیز کردن فرش نکاتی را گردآوری کرده‌ایم تا بدین ترتیب شما را در انجام هرچه بهتر این امر یاری رسانیم.

در کنار کلیه روش هایی که برای تمیز کردن فرش مناسب هستند، کشیدن جاروبرقی نیز بسیار کمک کننده خواهد بود. چنانچه با یک روال و برنامه منظم، فرش خود را با جاروبرقی تمیز کرده و گرد و غبار و کثیفی را از روی آن جمع کنید، این آلودگی ها در عمق فرش فرو نخواهند رفت. بدین ترتیب طول عمر فرش افزایش پیدا کرده و مدت طولانی تری براق و زیبا خواهد ماند. بنابراین داشتن یک جارو برقی قوی، پرتوان و با قدرت مکش بالا، به نوعی آینده نگری محسوب خواهد شد.

با این وجود، زمانی که صحبت از تمیز کردن عمقی فرش می شود، به وجود یک قالیشویی ماهر یا دستگاه های پیشرفته در این زمینه نیاز می باشد. این مراکز خدماتی، با استفاده از دستگاه ها و مواد شوینده حرفه ای خود، در از بین بردن لکه فرش و آلودگی موجود در لایه های زیرین آن شما را یاری خواهند کرد.

 

برای تمیز کردن فرش چه فواصل زمانی را در نظر بگیریم؟

قانون کلی و ثابتی در مورد اینکه تمیز کردن فرش هر چند وقت یکبار باید انجام شود، وجود ندارد. این امر از خانه ای به خانه دیگر و از محیطی به محیط دیگر متفاوت می باشد. برای افرادی که بچه کوچک داشته یا دارای خانواده پرجمعیتی هستند، برنامه تمیز کاری منظم تری مورد نیاز است. در این خانه ها لازم است فرش ها هر شش ماه یکبار به طور عمقی تمیز یا شسته شوند.

زوج های جوان و خانواده های کوچک و کم جمعیت می توانند تمیز کردن یا شستشوی فرش را با فواصل زمانی بیشتری انجام دهند. یک خانه با کفپوش و فرش تمیز و براق، جذابیت و زیبایی بیشتری دارد.

در خانه هایی که در آنها کودک ، نوزاد، افراد مبتلا به آسم، آلرژی یا افراد حساس به گرد و غبار زندگی می کنند، شستشوی فرش و پاکسازی عمقی آن ها اهمیت بیشتری دارد. تمیز کردن فرش، به استریل و پاکسازی محیط خانه کمک بسزایی می کند.

 

نحوه تمیز کردن فرش در خانه

نحوه نگهداری و مراقبت از فرش، کمک خواهد کرد که فرش مدت زمان طولانی تری تمیز مانده و نیاز به شستشو پیدا نگند. در تمیز کردن فرش، جاروبرقی ابزار بسیار مهمی است. این دستگاه با پاک کردن فضای اطراف فرش از گرد و غبار و آلودگی، انتقال کثیفی به آن جلوگیری کرده و حس تازگی و پاکیزگی خوبی به محیط خواهد بخشید.

با کشیدن جاروبرقی به طورمرتب، تا حد زیادی می توانید آلودگی را کنترل کنید. فراموش نکنید برای اینکه همه جای فرش به طور یکنواخت تمیز شده و جارو شود، از یک نقطه آغاز کرده و تا انتهای فرش پیش روید. لازم به ذکر است که در زمان جارو کردن، جابجایی اثاثیه منزل، صندلی و میزها ضروری و لازم است. بدین ترتیب قسمتی از فرش به دلیل باقی ماندن آلودگی یا لک، آسیب نخواهد دید.

با توجه به اینکه الیاف فرش شما مصنوعی، پشم یا ابریشم است، روش کشیدن دستگاه شستشوی فرش یا جاروبرقی بر روی آن، متفاوت خواهد بود. روی فرش های بافته شده با الیاف مصنوعی، دستگاه را می توان در جهات مختلف حرکت داد. در فرش های پشمی، نحوه حرکت دستگاه یا جارو، به دقت بیشتری نیاز داشته و بهتر است که در جهت خواب الیاف صورت پذیرد.

 

چگونه لکه فرش را تمیز کنیم؟

در تمیز کردن لکه فرش، شناخت نوع لکه اولین و مهم ترین قدم است. طبق یک نظر کارشناسانه، هر لکه ویژگی های خاص خود را داشته و نحوه تمیز کردن خاص خود را می طلبد. یک لکه ممکن است اسیدی یا روغنی باشد. گاهی نیز کله هایی بر روی فرش ایجاد می شوند که بر پایه آب بوده و ساده تر پاک شده و از بین می روند. هر محلول پاک کننده ای دارای ترکیبات شیمیایی خاصی است که با بافت فرش واکنش شیمیایی می دهد.

اگر از چندین محلول شیمیایی مختلف برای تمیز کردن فرش و از بین بردن لکه فرش استفاده کنید، صدمات جبران ناپذیری را به آن وارد خواهید کرد. واکنش های شیمیایی مختلفی که بین الیاف فرش و مواد شوینده رخ می دهد، سبب آسیب و کاهش عمر فرش خواهد شد.

به همین دلیل است که توصیه می شود از پاک کننده هایی برای شستشوی فرش استفاده شود که از حداقل مواد شیمیایی برخوردار باشند تا بدین ترتیب احتمال سوختگی و آسیب به فرش و الیاف آن به حداقل ممکن برسد.

فرش در معرض حوادث نا‌امید کننده زیادی قرار دارد. اتفاقاتی که احتمال برگرداندن فرش به شکل اولیه را کاهش خواهند داد. مانند سوختگی با ظروف داغ یا اتو، لک شدن با قهوه، شکلات، نوشابه یا مواد رنگی. با این حال امروزه به منظور از بین بردن لکه فرش روش های زیادی وجود دارد. بنابراین باز هم شانسی برای برگرداندن فرش شما به شکل اولیه وجود خواهد داشت.

  • اگر لکه هنوز خیس است، ابتدا آن را با یک حوله خشک کنید تا باقی مانده لکه پاک شود.
  • اگر لکه در حال خشک شدن است، سعی کنید با یک برس خشک، باقی مانده لکه را از روی فرش بتراشید.

در ادامه، روش مناسب و سنجیده ای برای حذف و از بین بردن لکه فرش انتخاب کنید.

به خاطر داشته باشید که، کشیدن جاروبرقی بر روی لکه، قبل از تمیز کردن فرش نیز اشتباه است. بهتر است پیش از هر اقدامی، در ابتدا  نوع لکه را شناسایی کنید. به گفته یک کارشناس، مواد تشکیل دهنده  لکه‌ها، همگی یکسان نیستند. پاک‌کننده‌ها و مواد شوینده، با هر لکه، واکنش یکسانی ندارند. اگر پاک کننده ای برای از بین رفتن یک لکه مناسب است، ممکن است برای لکه دیگری بی فایده باشد.

 

نکاتی برای تمیز نگه داشتن فرش برای مدت طولانی تر

با وجود آنکه روش های بسیار خوبی برای از بین بردن لکه‌ها وجود دارد، اما یافتن راه هایی برای تمیز نگه داشتن فرش، سبب افزایش طول عمر و کاهش فشار بر روی آن خواهد شد.

  • برای جلوگیری از وارد شدن گرد و غبار و کثیفی به داخل خانه و روی فرش، کفش ها را در جلو در قرار ندهید.
  • مقابل درب ورودی پادری قرار دهید. این کار تا حد زیادی از ورود خاک به داخل جلوگیری می کند.
  • چندین بار در هفته جاروبرقی بکشید.
  • برای جلوگیری از پخش شدن گرد و غبار جارو به داخل فضای خانه و مکش بهتر آن، کیسه جاروبرقی را به طور مرتب تعویض یا خالی کرده و بشویید.
  • لکه های به وجود آمده بر روی فرش را فورا و به صورت اصولی پاک کنید.
5/5 - (2 امتیاز)
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.