چگونه لاته درست کنیم؟ درست کردن لاته در ۵ قدم ساده

How to make a latte

لاته برای بار اول در ایتالیا درست شد و حالا این نوشیدنی سفت شیری داغ یکی از محبوب ترین نوشیدنی‌های جهان است. لاته فقط یک فنجان قهوه ساده ترکیب شده با شیر نیست، یک لاته خوب از شیر داغ کف دار و یک لایه نازک شیر روی لیوان درست شده است. در این آموزش به شما یاد می‌دهیم چگونه لاته خوشمزه درست کنید.

 

مواد و ابزار مورد نیاز:

  • دستگاه قهوه ساز
  • مخلوط کن براش شیر (اگر دستگاه قهوه ساز‌تان مخلوط کن شیر نداشته باشد)
  • دانه‌های قهوه
  • خرد کننده قهوه (در صورت نیاز)
  • ماگ و یا لیوان قهوه لاته
  • پارچ فلزی قهوه
  • دما سنج (اختیاری)
  • شیر یا هر چیزی که بخواهید به جای شیر استفاده کنید
مقاله پیشنهادی: بهترین اسپرسوساز خانگی

پای ثابت هر لاته یک شات اسپرسو است، به این ترتیب شما برای اینکه بتوانید لاته را در خانه درست کنید باید یک اسپرسو ساز داشته باشید. بهترین اسپرسو ساز‌ها یک اهرم دارند، اسپرسو ساز Nespresso Virtuo Crestista عالی است، اما شما می‌توانید یک مخلوط سوا برای مخلوط کردن شیر داشته باشید، اگر که نمی‌خواهید فقط بخاطر مخلوط کردن شیر یک اسپرسو ساز نو تهیه کنید.

البته یاد گرفتن مهارت گل و یا قلب کشیدن روی قهوه در زمان یاد گرفتن لاته درست کردن دیگر الزامی نخواهد بود. چون برای لاته همیشه می‌توانید با شابلون‌هایش و کمی پودر کاکائو کارتان را راحت کنید و مهمان‌هایتان را غافل گیر کنید. اما خب، اگر ابزار مورد نیاز درست کردن قهوه را داشته باشید بلد بودن آن ضرری نخواهد داشت.

در این آموزش راحت ۵ قدمه، ما شما با پروسه درست کردن لاته آشنا می‌کنیم، چند نکاتی به شما می‌گوییم تا بتوانید نتیجه‌ای را بگیرید که یک باریستای حرفه‌ای از کارش مي‌گیرد. شاید در مقایسه با چیزی که بهترین دستگاه‌های قهوه ساز به شما بدهند نیاز به تمرین بیشتری داشته باشد، به خصوص زمانی که نوبت به کف روی قهوه برسد. قطعا بعد از اینکه لاته درست کردن را یاد گرفتید دیگر هیچ وقت به شیر سرد اضافه کردن به قهوه‌تان راضی نخواهید بود.

مراحل درست کردن لاته:

  • یک اسپرسو دم کنید، یک شات خوب است اما اگر بخواهید دو شات دم کنید.
  • شیر را با بخار گرم کنید، مطمئن باشید که جریان هوا خوب به آن می‌رسد.
  • به آن شیرین کننده یا طمع دهنده اضافه کنید. این بخش اختیاری است.
  • اسپرسو را در شیر داغ‌ بریزید.
  • آخر سر روی قهوه کف شیر بریزید.
مقاله پیشنهادی: بهترین قهوه ساز خانگی

 

راهنمای قدم به قدم: چگونه باید یک لاته درست کنیم؟

1. یک شات اسپرسو دم کنید

اگر شما لاته باز باشید، به احتمال قوی یک اسپرسو ساز دارید، می‌خواهد از آن مدل‌هایی باشد که دانه قهوه به آن می‌دهید و قهوه تحویل می‌گیرید، و یا از آن مدل‌هایی که صرفا یک دکمه فشار می‌دهید و قهوه‌تان آماده میل کردن است.

شما همچنین می‌توانید اسپرسو را روی اجاق گاز نیز درست کنید، کما اینکه ایتالیایی‌ها هنوز هم این روش را برای درست کردن اسپرسو ترجیح می‌دهند، اما برای درست کردن لاته، شما ناچارید یک مخلوط کن مجزا برای شیر تهیه کنید.

فارغ از اینکه چطور اسپرسوتان را درست می‌کنید، برای هر فنجان لاته ۱۰ تا ۱۲ اونس اسپرسو استفاده کنید، برای اغلب افراد، یک شات اسپرسو برای یک لاته کافی است، اما خب دو شات استفاده کردن هم زیاد غیر معمول نیست. چرا هر دو را امتحان نکنید تا ببینید کدام برایتان بهتر جواب می‌دهد؟

نکته: دانه‌های قهوه با کیفیت برای یک اسپرسو خوب ضروری هستند. به دنبال دانه‌های تازه عربیکا سیاه بگردید، و اگر قصد استفاده از قهوه آسیاب شده را داشته باشید سعی کنید از پودر قهوه‌ای استفاده کنید که زیاد درشت آسیاب نشده باشد. اینکه یک اسپرسو برای کدام مدل قهوه مناسب‌تر است را معمولا روی بسته بندی‌اش می‌نویسند. سطح کافئین لاته‌تان دیگر انتخاب صلاح خودتان است.

 

2. شیر را بخار پز کنید

۱۵۰ میلی لیتر شیر بخار پز شده را داخل پارچ فلزی بریزید، نباید بیشتر از نصف پارچ پر شود. (مقدار شیری که استفاده می‌کنید می‌بایست بسته به میزان ظرفیت فنجان قهوه‌تان باشد.) اهرم قهوه سازتان را بکشید و اجازه بدهید به مدت چند ثانیه باز بماند تا بدین وسیله هر آبی در آن مانده باشد بیرون بیاید. سپس همزمان با اینکه پارچ فلزی را در یک زاویه ۴۵ درجه‌ای نگه داشته‌اید، شیر سر لوله را به داخل پارچ‌تان قرار دهید طوری که از سطح شیر در پارچ پائین‌تر قرار گرفته باشد. این کار باید یک حالت گردباد مانند را در شیر ایجاد کند.

با چرخش شیر در پارچ، آرام آرام پارچ را به پائین ببرید تا لوله به سطح شیر نزدیک‌تر شود، طوری که چند بار خیلی سریع از سطح شیر بالاتر بیاید و دوباره به پائین برگردد. این باعث می‌شود هوا به داخل شیر برود و به شیر بافت بدهد. این کار را تا زمانی که سطح شیر بالا بیاید ادامه بدهید، اما آنقدری نه که شیر شروع به جوشیدن بکند.

زمانی که بدنه پارچ آنقدری داغ شده باشد که نتوان به راحتی در دست نگهش داشت، یعنی شیر در دمای مناسب ۱۴۰ تا ۱۴۹ درجه فارنهایت قرار دارد. اگر بخواهید می‌توانید از دما سنج‌تان استفاده کنید. باید یک لایه ۲ الی ۳ سانتی متری از کف شیر در سطح باشد.

نکته: می‌توانید لاته‌تان را با استفاده از جایگزین‌های شیر هم درست کنید. شیر جو به جهت مزه طبیعی‌اش محبوبیت زیادی دارد، اما شیر نارگیل، شیر بادام و شیر سویا هم می‌توانند بمانند شیر جو برای اینکار استفاده شوند.

 

3. اگر بخواهید، طمع به آن اضافه کنید

متخصص‌های مزه به شما خواهند گفت که اضافه کردن طمع و یا شیرینی به لاته‌تان خوب خواهد بود. همه ما می‌دانیم که زندگی همیشه می‌تواند شیرین‌تر باشد، و تقریبا همه ما لاته‌ای که کمی تلخی زیاد از حدی داشته باشد را دوست نداریم، به احتمال قوی شما خود مستثناء این موضوع نیستید.

لاته‌های طمع دار عموما لاته‌های معمولی هستند که به آنها طمع اضافه شده است. از مزه‌های معروف می‌توان به وانیل، تمشک، شربت کارامل، لیکور الکلی بمانند بستنی ایرلندی و یا کاهلوآ اشاره کرد. شما همچنین می‌توانید از شیرین کننده‌هایی بمانند شکر، آگاو،‌ استویا و یا شربت افرا استفاده کنید.

چه بخواهید به لاته‌تان طمع اضافه کنید و یا شیرینی، الان وقتش است؛ بعد از آماده شدن اسپرسو و قبل از اضافه کردن شیر. به آرامی همش بزنید، دقت کنید تا کرم اسپرسو از هم نپاشد.

 

4. به اسپرسو شیر را اضافه کنید

با پارچ آرام روی سطح اوپن بکوبید تا اگر شیر حباب‌هایی رویش داشته باشد بترکد. پارچ را بچرخانید تا بافت پفی شیر را پفی‌تر کنید، بعد از شیر را مستقیما به داخل اسپرسو بریزید. شیر را از یک ارتفاع مناسبی به داخل اسپرسو بریزید و آرام آرام ارتفاع را کم کنید، تا جایی که لبه پارچ عملا به گوشه لیوان رسیده باشد. در اینجا باید سرعت عمل خوبی داشته باشید تا شیر از پفش جدا نشود.

 

5. فم / کف را اضافه کنید

یک لایه ضخیم از کف شیر باید در انتهای پارچ باقی مانده باشد. برای اینکه بتوانید این کف را به نوشیدنی‌تان اضافه کنید شاید نیاز داشته باشید انتهای پارچ را آرام به روی اوپن بکوبید تا چسبندگی کف شیر از بین برود، اما احتمالش هم هست که نیازی به این کار نباشد و خودش از پارچ سرازیر شود. برای اینکه کف‌ در ماگ یکسان پخش شود از وسط ماگ کف را بریزید. اگر بخواهید سطح کف سطح نرم و صافی داشته باشد با یک چاقو رویش را صاف کنید.

 

 

سوال‌های پر تکرار

– آیا می‌توان برای درست کردن لاته از قهوه معمولی استفاده کرد؟

از نظر فنی، لاته از اسپرسو درست می‌شود، و به خاطر طمع و غلیظ بودنش معروف است. شما می‌توانید امتحانی بکنید و با استفاده از قهوه معمولی، یا حتی قهوه فوری لاته درست کنید، اما برای گرفتن طمع خوب می‌بایست بیش از حد معمول از قهوه (آسیاب شده و آماده / دانه قهوه) استفاده کنید.

 

– نسبت قهوه به شیر در لاته به چه شکل است؟

به طور معمول، قهوه‌ای که برای درست کردن یک لاته استفاده می‌شود معادل یک سوم شیر استفاده شده برای درست کردن آن لاته است، عملا در هر بار قهوه اضافه کردن باید سه بار شیر اضافه کرد، البته فارغ از کف شیری که در روی لاته قرار می‌گیرد، اما خب این نسبت می‌تواند بسته به سلیقه شخصی تغییر کند. اشخاصی که دوست دارند بیشتر طمع قهوه را در لاته‌شان داشته باشند می‌توانند شیر کمتری استفاده کنند، برای مثال در هر بار قهوه اضافه کردن دو بار شیر اضافه کنند.

 

– تفاوت بین کاپوچینو و لاته در چیست؟

با وجود اینکه کاپوچینو و لاته از دانه‌های مشابه درست می‌شوند، تفاوت اصلی‌شان در این است که کاپوچینو لایه غلیظ‌تری از کف شیر روی قهوه دارد و شیر استفاده شده در آن کمتر بخارپز شده است. نسبت استفاده از قهوه و شیر در کاپوچینو به این شکل خواهد بود: یک بار قهوه، یک بار شیر بخارپز شده، و یک بار کف شیر.

از آنجایی که شیر کمتری در اسپرسو میکس می‌شود، کاپوچینو طمع بیشتری از قهوه ارائه می‌دهد، به علاوه اضافه کردن دانه‌های ریز کاکائو روی کف کاپوچینو هم یک سلیقه محبوب است، و کاپوچینو به این شکل شیرین‌تر هم می‌شود.

اگر قهوه خامه‌ای و شیری بخواهید، لاته سفارش بدهید. اگر قهوه غلیظ و کفی بخواهید، کاپوچینو سفارش بدهید.

 

کلام آخر

درست کردن لاته در منزل نیازمند کمی تمرین خواهد بود، و البته که این یک بخش ضروری نیست، اما کار برای‌تان خیلی راحت‌تر خواهد بود اگر که یک ماشین اسپرسو ساز داشته باشید. اگر بتوانید بخش اضافه کردن کف شیر را درست انجام بدهید، یک نوشیدنی لذیذ خامه‌ای پاداش شما خواهد شد، به علاوه مبلغ کلانی که به کافه نزدیک خانه‌تان داده نخواهد شد و در جیب خودتان خواهد ماند.

به علاوه، یک لاته وقتی خیلی زیبا و شکیل در یک لیوان سرو می‌شود (شاید در گوشه لیوان یک بیسکوییت هم گذاشته شده است) خیلی بهتر است از شیری که به داخل یک لیوان قهوه ریخته شده است. یک روش عالی براش شروع روزتان.

5/5 - (3 امتیاز)
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.