معرفی انواع میکروفون و کاربرد آن ها

در این مقاله ما قرار است انواع میکروفون‌ها را مورد بررسی قرار دهیم و نقاط ضعف و قوت هر کدام را همراه با کاربرد آنها بیان کنیم و یکی از بهترین نمونه‌های هرکدام از انواع میکروفون را به شما معرفی کنیم.

یکی از اعضای مهم و کاربردی برای ضبط اجرای زنده، میکروفون‌ها هستند. میکروفون‌ها در انواع مختلفی ساخته شده اند که هرکدام کاربرد خاص خودشان را دارند. این مقاله می‌تواند به شما کمک کند تا بتوانید میکروفون مورد نظر خود را با توجه به نیازتان و کاربرد آن انتخاب کنید.

 

میکروفون داینامیک:

این نوع از میکروفون، جنسی سخت و بادوام دارد و کاربرد آن در اجراهای زنده و کنسرت‌هاست. به دلیل اینکه می توانند فشار بالای صدا را بدون هیچگونه تغییری تحمل کنند. این گونه از میکروفون‌ها شامل الگوی قطبی کاردیود اند به صورتی که صدا را از جلو دریافت کرده و از پشت عبور می‌دهد.

به دلیل صدای شفاف و داشتن توانایی ضبط کردن صداهای گفتاری و خواندنی و همینطور تطبیق پذیری بالا از میکروفون برند شور مدل sm7b در استودیوهای ضبط صدا و یا ایستگاه‌های رادیویی و ضبط صداهای بلند همچون درام‌ها و یا آمپرهای باس و… استفاده می‌کنند.

 

میکروفون های کاندنسر:

میکروفون های کاندنسر

این نوع از میکروفون‌ها بسیار حساس اند و دقت بالایی دارند به گونه ای که شما می‌توانید صداها را با جزئیات کامل ضبط کنید. این نوع از میکروفون‌ها مناسب ضبط‌های استودیویی و مکان‌های آکوستیک است، به اصطلاح به این میکروفون‌ها میکروفون استودیویی نیز می‌گویند. این نوع از میکروفون‌ها به برق فانتوم برای کار کردن نیاز دارند که توسط کارت صدا، میکسر و یا پری امپ تامین می‌شود.

به دلیل صدای واضح و دقیق و الگوی قطبی کاردیود از میکروفون برند نیومن مدل tlm 103 در استودیوهای حرفه‌ای و ضبط سازهای آکوستیک و آواز استفاده می‌شود.

 

میکروفون های ریبون:

این نوع از میکروفون‌ها دارای صدایی گرم و طبیعی اند. بسیار حساس اند و برای اینکه بتوانند یک صدای خروجی مناسب داشته باشند به یک پری امپ با گین بالا نیاز دارند. این میکروفون‌ها دارای الگوی قطبی 8 شکل هستند. به این معنی که صداها را از جلو و عقب دریافت کرده و از طرفین عبور می‌دهند. این میکروفون‌ها نیز برای ضبط سازهای آکوستیک و آواز مناسب اند.

به علت کیفیت صدای بالا و تطبیق پذیری، از میکروفون برند رویر مدل r-121  در استودیوهای صدابرداری استفاده می‌کنند همچنین از این میکروفون برای ضبط صدای انواع گیتار و سازهای برنجی و درام‌ها و همینطور ضبط آهنگ استفاده می‌شود.

 

میکروفون های USB:

میکروفون های USB

استفاده از این میکروفون‌ها بسیار راحت و آسان است و بدلیل اینکه نیازی به کات صدا ندارند از آن‌ها برای ضبط پادکست‌ها و ضبط صدا و پخش اجرای زنده استفاده می‌کنند. این میکروفون‌ها هم مدل داینامیک دارند و هم مدل کاندنسر و صدا را از طریق اتصال USB به صورت مستقیم دریافت و انتقال می‌دهند.

میکروفون یو اس بی blue yeti بدلیل داشتن الگوی قطبی همه کاره و صدای شفاف و استفاده ی آسان یکی از بهترین میکروفون‌ها به حساب می‌آید که پادکسترها و استریمرها نیز طرفداران پر و پا قرص آن هستند. این میکروفون برای ضبط پخش زنده، سازهای آکوستیک و آواز نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

چند فاکتور مهم برای خرید میکروفون:

 

1. بودجه مورد نظر برای خرید میکروفون:

در نظر داشته باشید که انتخاب میکروفون، بستگی به بودجه ی شما نیز دارد. مسلم است که هرچه بودجه ی شما بیشتر باشد می‌توانید میکروفونی با قابلیت بیشتر و کیفیت بهتر تهیه کنید. البته ابتدا باید ملاکتان برای تهیه میکروفون را مشخص کنید. چرا که ممکن است با خرید یک میکروفون ارزان هم نیاز شما بر طرف شود.

 

2. الگوی قطبی میکروفون:

انواع مختلف میکروفون‌ها الگو های قطبی مختلفی نیز دارند که در ضبط و پخش صدا تاثیر گذارند. الگوی قطبی، جهت و نحوه ی ضبط صدای میکروفون را مشخص می‌کند. برای مثال الگوی قطبی 8 شکل صدا را از جلو و عقب دریافت می‌کند و از طرفین عبور می‌دهد و یا الگوی قطبی کاردیود صدا را از جلو دریافت و از پشت عبور می‌دهد.

 

3. تعیین محیط قبل از خرید میکروفون:

قبل از خرید میکروفون مورد نظرتان ابتدا محیطی که قرار است در آن به ضبط و یا اجرا بپردازید را مشخص کنید. عوامل دیگری همچون آکوستیک اتاق و محل قرار گرفتن میکروفون و… بر کیفیت  ضبط صدا تاثیر می‌گذارند.

 

سخن پایانی

در انتها باید گفت که اگر میکروفونی مناسب برای ضبط و یا اجرای زنده و یا پخش می‌خواهید باید بدانید که چه میکروفونی را انتخاب کنید و چرا که هر میکروفون ویژگی خاص خودش را همراه با مزایا و معایبش دارد.

به طور خلاصه اگر بخواهیم راهنمایی کنیم باید گفت برای اجرای زنده بهتر است از میکروفون‌های داینامیک استفاده کنید، برای ضبط‌های استودیویی بهتر است از میکروفون‌های کاندنسر استفاده کنید و برای ضبط صدای سازهای آکوستیک و یا آواز بهتر است از میکروفون ریبون استفاده کنید و در آخر برای پخش پادکست و یا پخش زنده بهتر است از میکروفون‌های یو اس بی استفاده کنید.

از نمونه میکروفون‌های با کیفیت سال 2023 می‌توان به میکروفون‌های زیر اشاره کرد:

5/5 - (1 امتیاز)
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.