چطور یک آمریکانو یخ دار درست کنیم؟

آیا در گرما تابستان دیگر هوس قهوه داغ نمی‌کنید، اما چون کافئین کم خون‌تان عود می‌کند باز یک قهوه نیاز دارید؟ یاد بگیرید که چگونه باید یک آمریکانو یخ دار درست کنید و یک جایگزین خوب برای چای داغ در تابستان پیدا کنید. پس بدون کافئین واقعا نمی‌توانید سر کنید؟ هیچ ایرادی ندارد؛ شما می‌توانید کافئین یخ دار با دانه‌های قهوه که کافئین کمی دارند درست کنید، و این دقیقا به اندازه یک آمریکانو خوشمزه و کافئین رسان خواهد بود.

ابزار‌ها و مواد مورد نیاز:

  • یک اسپرسو ساز
  • دانه‌های قهوه / پودر قهوه آسیاب شده
  • آسیاب دستی (اگر که از دانه قهوه بخواهید استفاده کنید)
  • لیوان
  • پارچ
  • یخ
  • آب

یک آمریکانو کلاسیک یخ دار از سه جزء ساده تشکیل شده است: آب، یخ و اسپرسو. هیچ قاعده مشخصی برای اینکه از هر کدام به چه میزان استفاده کنید وجود ندارد، و این به این معنی است که نیازی نیست همه چیز را دقیق اندازه بگیرید، به همین خاطر هم هست که در روزهای داغ تابستان برای درست کردن یک آمریکانو یخ دار نیازی ندارید ساعت‌های متوالی در آشپزخانه کار کنید.

در این مقاله ما قدم به قدم شما را با هر چیزی که برای ساختن یک آمریکانو خوب نیاز دارید آشنا می‌کنیم، با ابزار‌هایی که به آنها نیاز خواهید داشت، و چند نکته برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را بگیرید. دوستان و خانواده شما ممنون شما خواهند بود.

 

مراحل ساخت یک آمریکانو

  • بهترین دانه‌هایی که برای درست کردن اسپرسوتان می‌توان پیدا کرد را گیر بیاورید.
  • یک اسپرسو درست کنید، یک یا دو شات کافی خواهد بود.
  • آب را به داخل لیوان بریزید، یک سوم لیوان پر شود کافی است.
  • اسپرسو و یخ را به لیوان اضافه کنید و سپس هم بزنید.
  • مزه کنید تا در صورت نیاز آنرا شیرین‌تر کنید، آمریکانو یخ دار کلاسیک شیرین نیست.

 

۱. دانه‌هایتان را تهیه کنید

از آنجایی که اسپرسو اصلی‌ترین طمع دهنده ماست، بهتر است دانه‌های خوبی تهیه کنید. شما می‌توانید با هر دانه‌ یا پودر قهوه‌ای اسپرسو درست کنید، اما اگر از دانه‌های اسپرسو استفاده کنید بهترین نتیجه را خواهید گرفت. این دانه‌ها به طور مخصوص آسیاب و برشته شده‌اند تا طمع دو چندان بدهند و اسپرسو بهتری تحویل بدهند. دانه‌های عربیکا معمولا برای اسپرسو‌های ترکیبی استفاده می‌شوند. دانه‌های تیره قوی و قدرتمند هستند، پس برای آمریکانو یخ دار گزینه بهتری خواهند بود، اما اگر شما چیز ضعیف‌تری بخواهید بهتر است از دانه‌های طلایی استفاده کنید.

نکته: تازه بودن دانه خیلی مهم است – دانه‌هایی را تهیه کنید که تاریخ تولید‌شان تاریخی اخیر باشد، دقت کنید که گفتیم تاریخ تولید، نه تاریخ انقضاء. اگر شما دانه‌های آسیاب شده می‌خرید به این نکته توجه کنید که مخصوص اسپرسو باشند. پودر قهوه باید ریز باشد، اما نه هم خیلی بیش از اندازه ریز، اگر از پودر خیلی ریز استفاده کنید آمریکانوتان خیلی رقیق خواهد شد.

 

۲. اسپرسوتان را درست کنید

راه‌های زیادی برای درست کردن اسپرسو در خانه وجود دارد. به عقیده ما آن ماشین‌های اسپرسو‌ سازی که دانه قهوه به آن می‌دهی و اسپرسو تحویل می‌گیری – ماشین‌هایی که خودشان دانه‌های قهوه را آسیاب می‌کنند – بهترین ماشین‌ها برای اینکار هستند. اگر هم سرعت و راحتی استفاده اولویت اول شما باشد می‌توانید از اسپرسو‌ ساز‌های دستی استفاده کنید. پس از اینکه چطوری درست کردن اسپرسوتان مشخص شد، باید انتخاب کنید چند شات می‌خواهید درست کنید؟ یک شات آمریکانو یخ دار خوب است، اما به عقیده ما در یک لیوان بزرگ ri,دو شات اسپرسو به همراه مقدار خیلی زیادی یخ کار را یکسره خواهد کرد. – پیروان کافئین هم می‌توانند سه تا چهار شات اسپرسو استفاده کنند – عملا فقط بسته به سلیقه شخصی خواهد بود، اما خب باز با این حال حواس‌تان باشد که در طول روز چند لیوان می‌نوشید!

نکته: شما می‌توانید با استفاده از کافه میکس، قهوه پور-اوور و یا حتی فرنچ پرس قهوه یخ دار درست کنید، اما از لحاظ فنی هیچ کدام از اینها آمریکانو یخ دار نخواهند بود.

 

۳. در لیوان آب بریزید

این قسمت سخت کار نخواهد بود، اما دو چیز هست که باید به آن توجه کنید. اول از همه، آب باید خنک باشد. لزومی نیست آب یخ زده استفاده کنید، صرفا آبی که هم اندازه دمای اتاق خنک باشد کفاف است. دوم، مقدار آب را در نظر بگیرید. مقدار آب، به علاوه اینکه چند شات اسپرسو استفاده خواهید کرد یا بزرگی لیوان‌تان، به علاوه سلیقه شخصی‌تان تعیین خواهد کرد. هیچ قاعده سفت و سختی وجود ندارد، اما تلاش کنید تا برای امتحان اول یک سوم لیوان را پر کنید، بعد بسته به اینکه چقدر دوست دارید نوشیدنی‌تان قوی باشد خودتان عیار کم و زیادی‌اش را تعیین کنید.

 

۴. اسپرسو و یخ را اضافه کنید

برای قدم بعدی، اسپرسو اضافه خواهد شد، بعد یخ، و بعد لیوان را یک تکانی خواهید داد. طبیعتا هر چقدر یخ بیشتری استفاده کنید نوشیدنی‌تان سرد‌تر خواهد شد، اما هیچ نیازی نیست که دیوانه‌ وار عمل کنید، یک مقدار منصفانه و متعادل از یخ کار را در می‌آورد.

نکته: اگر اول اسپرسو را اضافه کنید و بعد به آن آب بریزید، در قسمت رویی نوشیدنی‌تان کمتر خامه‌ای خواهد بود. کسانی که دوست دارند نوشیدنی‌شان خامه‌ای باشد می‌بایست اول از آب را اضافه کنند.

 

۵. مزه کنید و در صورت نیاز شیرین‌تر کنید

بعضی از افراد آمریکانو یخ دار را وقتی شیرین باشد می‌پسندند، حتی اگر دیگر مزه اسپرسو به چشم نیاید؛ این گونه افراد معمولا دوست ندارند شکر به قهوه‌شان اضافه کنند. این قضیه بیشتر به عادت ربط دارد، بیشتر افراد نوشیدنی‌های خنک را شیرین میل کرده‌اند. اما خب حالا چرایی‌اش هر چه که باشد، اگر شما دوست دارید آمریکانو یخ دارتان شیرین باشد،‌ بهتر است از شیرین کننده مایع استفاده کنید تا نوشیدنی‌ را رقیق کند، بمانند شربت وانیل یا شربت کارامل، آگاو، و یا حتی شربت افرا اگر چیز دیگری در کشوی آشپزخانه‌تان وجود نداشته باشد. کمی شیر گاو، و یا شیر بادام هم می‌تواند کمک کند کمی از تلخی آمریکانوتان کاسته شود، اما از شیر به اندازه استفاده کنید تا آمریکانو یخ دار‌تان تبدیل به آیس لاته نشود.

 

سوال‌های پر تکرار

آمریکانو یخ دار چیست؟

آمریکانو یخ دار یکی از زیر شاخه‌های نوشیدنی محبوب آمریکانو است. به جای اضافه کردن آب داغ به اسپرسو، آمریکانو یخ دار با استفاده از آب و یخ درست می‌شود. میزان اسپرسویی که برای یک آمریکانو یخ دار استفاده می‌شود همانی است که برای یک آمریکانو گرم استفاده می‌شود.

یک آمریکانو یخ دار کلاسیک با استفاده از یک یا دو شات اسپرسو و بعد اضافه شدن آب و یخ درست می‌شود. آمریکانو یخ دار با قهوه یخ دار فرق دارد، و این به جهت این است که کافئین آمریکانو یخ دار از اسپرسو تامین می‌شود، نه پودر قهوه معمولی. شما همان قدرت و غلظت یک آمریکانو را خواهید گرفت، فقط به شکلی خنک‌تر و شاداب‌تر که برای فصل گرما مناسب‌تر باشد.

میزان آبی برای آمریکانو یخ دار استفاده می‌شود به چه شکل است؟

هیچ قاعده سفت و سختی وجود ندارد، اما به طور معمول آمریکانو یخ داری که در کافه‌ها سرو می‌شود معمولا نسبت ۱ قهوه به ۳ آب دارد. حتما خودتان آزمون و خطا بکنید تا عیار مناسب خودتان را پیدا کنید.

اگر دوست دارید دوز قدرتمندی از کافئین بگیرید، از دو یا سه شات اسپرسو و آب و یخ کمتر استفاده کنید، و اگر بخواهید دوز ضعیف‌تری از کافئین بگیرید، نسبت قهوه به آب‌تان را ۱ به ۵ تنظیم کنید. از خاطر نبرید که اگر یخ را برای مدت زیادی رها کنید آب می‌شود، و همین باعث‌ می‌شود نوشیدنی‌ شما رقیق‌تر و رقیق‌تر شود.

آیا آمریکانو یخ دار از آیس لاته قدرتمند است؟

قدرت کافئین آمریکانو یخ دار و آیس لاته، هر دو به تعداد شات اسپرسویی که استفاده مي‌شود بستگی خواهد داشت (به طور معمول در هر شات اسپرسو میزان ۱۲۰ میلی گرم کافئین وجود دارد). غالب اوقات، یک آیس لاته با استفاده از یک شات اسپرسو درست می‌شود، پس به این طریق قدرت کمتری خواهد داشت، اما افراد زیادی هستند دوست دارند آیس لاته‌شان با دو شات اسپرسو درست شود.

اگرچه قدرت کافئین نوشیدنی شما به تعداد شات اسپرسو استفاده شده بستگی دارد، در آیس لاته از شیر هم استفاده می‌شود (شیر گاو یا جایگزین‌های دیگر)، به همین ترتیب مزه شیرین‌تری خواهد داشت و تلخی‌اش نسبت به آمریکانویی که تلخ سرو می‌شود، کمتر خواهد بود.

 

کلام آخر

درست کردن یک آمریکانو یخ دار شاید کار خیلی سختی نباشد، اما به هر صورت شما به مدتی آزمون و خطا کردن نیاز خواهید داشت تا بتوانید عیار مناسب سلیقه‌تان در رابطه با نسبت آب، قهوه و یخ استفاده شده در آمریکانو‌تان را پیدا کنید. نوشیدن آمریکانو یخ دار به جای آمریکانو داغ خیلی سرحال کننده‌تر است، به خصوص در فصل گرما و یا بعد از ورزش یا باغبانی. به علاوه یک گزینه عالی برای پذیرائی از مهمان‌ها است، و اگر شما از دانه‌های بدون کافئین استفاده کنید می‌تواند بین بچه‌ها و به خصوص نوجوان‌ها بسیار محبوب شود.

4.7/5 - (4 امتیاز)
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.