آموزش ساخت خمیر دندان خانگی با سه روش ساده

How To Make Toothpaste at Home

اگر طعم خمیر دندان های تجاری را دوست ندارید یا می‌خواهید هزینه‌ی خرید خمیر دندان‌هایتان را کاهش دهید، می‌توانید خمیر دندان خودتان را تهیه کنید. ساخت خمیر دندان برای هر کسی که می‌خواهد از لوازم خودش چیزهای مورد نیازش را تهیه کند، می‌تواند پروژه‌ی جذابی باشد. علاوه بر این کار، از بسیاری از مواد مصنوعی خمیر دندان های تجاری مانند شیرین‌کننده‌ها (که معمولاً ساخارین هستند)، امولسیفایرها (emulsifiers)، مواد نگهدارنده (preservatives) و طعم دهنده‌های مصنوعی هم فاصله می‌گیرید. همچنین اگر باز هم علاقه دارید خمیر دندان کارخانه ای را خریداری کنید پیشنهاد می‌کنیم مقاله معرفی بهترین خمیر دندان دنیا را مطالعه کنید.

 

روش اول: تهیه‌ی خمیر دندان با نمک دریایی

آمده سازی برای ساخت خمیر دندان

1. جمع آوری مواد. برای شروع به 3/2 فنجان جوش شیرین، یک قاشق چایخوری نمک دریایی تصفیه شده، 1 تا 2 قاشق چایخوری عصاره‌ی نعناع یا سایر اسانس و آب تصفیه‌شده نیاز دارید.

  • سدیم بی‌کربنات (Sodium bicarbonate) معروف به جوش شیرین دندان‌های شما را براق می‌کند و با از بین بردن اسیدها، بوی بد دهان را برطرف می‌کند و یک خاصیت قلیایی فسفاتاز (Alkaline Phosphatase) (Ph) ایجاد می‌کند که بوی بد دهان‌تان از بین می‌برد. یکی دیگر از مزیت‌های جوش شیرین به نسبت ارزان‌تر بودنش است.
  • نمک به عنوان یک ساینده عمل می‌کند و تمام پلاگ‌های را از بین می‌برد. نمک همچنین باعث می‌شود دهان شما بزاق بیشتری ترشح کند. بزاق دهان هم یک روش طبیعی برای محافظت از دندان‌ها محسوب می‌شود. نمک با مواد معدنی‌ای که دارد از مینای دندان‌های شما محافطت می‌کند و زمانی که این خاصیت نمک را با جوش شیرین ترکیب می‌کنید، افزایش پیدا می‌کند.
  • برای طعم وُ مزه‌ی خمیر دندان از اسانس استفاده کنید.
  • از آب هم برای سازگاری مواد استفاده کنید.

 

2. ترکیب 3/2 فنجان جوش شیرین و یک قاشق چایخوری نمک دریایی. همطئن شوید که نمک دریایی با جوش شیرین مخلوط شود. این دو ماده طوری باید ترکیب شوند که حتی از زاویه‌ی نزدیک هم گوله گوله‌ی نمک دریایی و جوش شیرین دیده نشود. نمک و جوش شیرین آن‌قدر باید مخلوط شوند که گوله گوله نشوند و نمک هم طوری در جوش شرین حل شود که نتوان آن را از جوش شیرین جدا کرد.

  • با استفاده از چنگال یا whisk می‌توانید گوله‌های نمک را له کنید. در صورت برطرف نشدن گوله‌های نمک، در حین مسواک زدن می‌تواند آسیب‌رسان باشد. به خاطر تمام چیزهای اضافه شده در خمیر را باید آن‌قدر مخلوط کنید تا به یک مایه‌ی یکدستی برسید.

 

اضافه کردن اسانس

3. به انتخاب خود چند قطره اسانس اضافه کنید. بسیاری از افراد به خاطر سلیقه‌شان از نعناع یا نعناع تند (spearmint) استفاده می‌کنند. هرچند، شما می‌توانید از طعم‌های دیگری استفاده کنید.

  • می‌توانید از اسانس مرسوم مانند اسطوخودوس (lavender) که نشان‌دهنده‌ی اثرات آرامبخش از راه دهان، از نارنجی که نشان‌دهنده‌ی کاهش اضطراب و از اکالیپتوس (eucalyptus) که خاصیت‌های ضدعفونی‌کننده و ضدباکتری‌ دارد، استفاده کنید. از این‌ها همچنین در دندانپزشکی برای اثرات مشابه نیز استفاده می‌شود.

 

4. مواد را با آب مخلوط کنید. این کار را هر بار با چند قطره اضافه کردن آب انجام دهید سپس مواد را مخلوط کنید. غلیظ و رقیق بودن مواد کاملاً به شما بستگی دارد، اما دقت کنید که خمیر شما آن‌قدر رقیق نباشد که نتوانید آن را روی مسواک‌تان بمالید و آن‌قدر رقیق نباشد که زمان مسواک زدن، بزاق دهان شما آن را به سرعت رقیق‌تر کند و مسواک زدن را برای شما دشوار کند.

 

نگهداری خمیر دندان در قوطی

5. اضافه کردن خمیر دندان در شیشه. اسانس را باید در شیشه نگهداری کنید. اگر اسانس‌ای برای خمیر خود انتخاب کردید، مهم است که آن را در یک ظرف قرار دهید. خمیر دندان را در کنار مسواک‌تان، دور از نور مستقیم خورشید و در یک فضای خُشک وُ خُنک قرار دهید.

 

قرار دادن خمیردندان بر روی مسواک

6. کمی روی مسواک‌تان بریزید. اگر مایل هستید می‌توانید مسواک خود را به خمیر آغشته کنید یا یک قاشق کوچک از آن را مستقیماً روی مسواک‌تان بمالید. مقدارهای مختلف را امتحان کنید. در ابتدا کمی از خمیرتان را روی مسواک بمالید و اگر احساس کردید کافی نیست، می‌توانید مقدار بیشتری از خمیر را روی مسواک قرار دهید.

 

 

روش دوم: ساختن خمیر دندان با روغن نارگیل

ساخت خمیر دندان در خانه با نارگیل

1. جمع آوری مواد اولیه. برای ساخت خمیر دندان با روغن نارگیل به اندازه مساوی روغن نارگیل و جوش شیرین نیاز دارید، البته مقدار این دو به اندازه‌ی خمیری که می‌خواهید تهیه کنید بستگی دارد. به عنوان نمونه، می‌توانید با 6 قاشق چایخوری روغن نارگیل و 6 قاشق چایخوری جوش شیرین شروع کنید. از اسانس هم می‌توانید برای طعم دادن به آن کمک بگیرد. در صورت تمایل برای شیرین کردن آن هم می‌توانید از استویا استفاده کنید.

  • باوری وجود دارد که می‌گوید روغن نارگیل در برابر پوسیدگی دندان موثر است. باکتری‌ای به نام استرپتوکوک موتانس با مصرف قند زندگی می‌کند و باعث به وجود آوردن حفره‌ای در دندان می‌شود. روغن نارگیل هم مانند دهان‌شویه عمل می‌کند و تمام باکتری‌های دندان را دور می‌کند.
  • استویا یک شیرین کننده طبیعی است که از گیاهی به همین نام می‌آید. باور دارند خاصیت ضدباکتری بودن این گیاه می‌تواند در برابر پوسیدگی دندان مبارزه کند.

 

2. جوش شیرین و روغن نارگیل را مخلوط کنید. جوش شیرین و روغن نارگیل را تا زمانی هم بزنید که کاملاً با یکدیگر مخلوط و ترکیب شوند. بعد از مخلوط کردن، یک ظرف مرطوب از روغن نارگیل و جوش شیرین خواهید داشت. برای هم زدن این ماده تا حد ممکن باید از بهترین همزن استفاده کنید، اما چنگال هم می‌تواند به خوبی آن این دو ماده را مخلوط کند.

 

3. هر بار چند قطره روغن اضافه کنید. بعد از هر بار اضافه کردن روغن، خوب مواد را هم بزنید و مقداری از آن را مزه کنید.

 

4. در صورت تمایل شیرین کردن مواد، کمی استویا اضافه کنید. اگر می‌خواهید خمیر دندان‌تان کمی خوش طعم باشد، هنگام هم زدن مواد، چند قطره استویا اضافه کنید، سپس مواد را مزه کنید و این فرآیند را تا زمانی تکرار کنید تا به مزه‌ی دلخواه‌تان برسید. حداقل نیم ساعت زمان می‌برد تا مواد شما کاملاً حل شود و خودش را بگیرد. بنابراین، مطمئن شوید که بیش از حد به خمیر خود مواد اضافه نکنید. مشهور است که استویا از شکر فرآوری‌شده هم شیرین‌تر است. پس مراقب باشد! شما که نمی‌خواهید خمیر شما بیش از حد شیرین باشد!

 

5. خمیر دندان خود را در شیشه نگهداری کنید. اسانس را باید در شیشه نگهداری کنید. اگر از اسانس‌ برای خمیر خود انتخاب کردید، مهم است که آن را در یک ظرف قرار دهید. خمیر دندان را در کنار مسواک‌تان، دور از نور مستقیم خورشید و در یک فضای خُشک وُ خُنک قرار دهید.

 

استفاده خمیردندان ناریگلی

6. کمی روی مسواک‌تان بریزید. اگر مایل هستید می‌توانید مسواک خود را به خمیر آغشته کنید یا یک قاشق کوچک از آن را مستقیماً روی مسواک‌تان بمالید. مقدارهای مختلف را امتحان کنید. در ابتدا کمی از خمیرتان را روی مسواک بمالید و اگر احساس کردید کافی نیست، می‌توانید مقدار بیشتری از خمیر را روی مسواک قرار دهید.

 

 

روش سوم: تهیه‌ی پودر

تهیه پودر خمیر دندان

1. تهیه‌ی پودر. برای تهیه‌ی پودر تنها به جوش شرین، نمک و چند قطره اسانس (اختیاری) احتیاج دارید.

  • توجه داشته باشید که در روش سوم نحوه‌ی ساخت پودر دندان را ارائه توضیح می‌دهیم، نه خمیر دندان. بنابراین، اگر خمیر دندان را ترجیح می‌دهید بهتر است سراغ روش اول مقاله بروید یا حداقل کمی آب تصفیه‌شده به پودر خود اضافه کنید. هرچند، هیچ تفاوتی بین روش اول با روش سوم وجود ندارد.
  • قسمت مهم این بخش مقدار پودر است. نسبت اندازه‌ی مواد در پودر مهم است. برای مثال، اگر می‌خواهید از 3 قاشق چایخوری جوش شیرین استفاده کنید، باید یک قاشق چایخوری نمک هم اضافه کنید. یا اگر می‌خواهید از 6 قاشق چایخوری جوش شیرین استفاده کنید، برای بالا رفتن اثر سفیدی باید 2 قاشق چایخوری نمک نیز اضافه کنید. برای طعم وُ مزه‌ی بهتر پودرتان هم می‌توانید از چند قطره آب لیمو استفاده کنید.

 

2. جوش شیرین و نمک را مخلوط کنید. شما می‌توانید با هم زدن جوش شرین و نمک این دو مواد را ترکیب کنید یا اینکه نمک و جوش شیرین را در ظرف مهر و موم‌شده‌ای قرار دهید و به سرعت آن را تکان دهید تا مواد کاملاً با یکدیگر ترکیب و یکدست شوند.

  • تکان دادن مواد در یک ظرف می‌تواند یک روش مطمئن باشد که این دو ماده خوب با یکدیگر مخلوط شدند.

 

3. اسانس اضافه کنید. اگر می‌خواهید برای طعم وُ مزه‌ی پودر از اسانس استفاده کنید، می‌توانید همین الان این کار را انجام دهید و چند قطره دلخواه از روغن مورد علاقه‌ی خود را به پودرتان اضافه کنید، سپس آن را مخلوط یا تکان دهید.

 

4. پودرتان را در ظرفی نگهدارید. بعد از اضافه کردن اسانس، پودر خود را باید در شیشه قرار دهید. اگر ظرف شیشه‌ای ندارید باز هم می‌توانید آن را در یک کیسه‌ی پلاستیکی یا پلاستیک با ظرف شیشه‌ای قرار دهید. بعد از اینکه پودرتان را در هر کدام از این ظرف‌ها قرار دادید، مطمئن شوید که در جای خُشک وُ خُنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود.

 

استفاده از پودر خمیر دندان

5. از پودرتان استفاده کنید. می‌توانید مسواک خود را در سینک خیس کنید، سپس آن را به پودر خود آغشته کنید تا لایه‌ای از پودر مسواک شما را بپوشاند. این کار را حتی می‌توانید بدون استفاده از آب هم انجام دهید. اگر می‌خواهید بدون آب با پودرتان مسواک بزنید، کافی است بدون اینکه مسواک‌تان را خیس کنید، مقداری از پودر را روی آن بریزید یا پودر را در دهانتان قرار دهید و به مدت دو دقیقه به طور معمولی مسواک بزنید.

  • خودتان باید تجربه کنید و ببینید که مسواک زدن پودر با آب را ترجیح می‌دهید یا مسواک زدن پودر بدون آب را.

خرید بهترین خمیردندان‌های بازار

منبع Wikihow
مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.