چگونه در کنار ویروس کرونا (کووید 19) زندگی کنیم؟

در هر کوچه و خیابان ، در هر خانه و هر شبکه تلویزیونی در مورد ویروس کرونا یا همان کووید 19 (COVID-19) صحبت میکنند. این حجم از اطلاعات و آمار مرگ و میر بر اثر این ویروس باعث شده است زندگی بسیاری از افراد مختل شود و بسیاری از کسب و کارها با مشکلات فراوانی روبرو شوند. مدارس بسته شدند و بسیاری از افراد در خانه خود را قرنطینه کردهاند. اما خبرهای جدید نشان میدهد که این ویروس به زودی از بین ما نمیرود و میخواهد تا شاید یک سال آینده در بین ما زندگی کند. به همین جهت ما باید به توصیههایی که وزارت بهداشت جهانی و پزشکان اعلام کردهاند را توجه کنیم تا به این ویروس مبتلا نشویم.
برای اینکه بتوانیم با وجود ویروس کرونا (کووید 19) به زندگی عادی خود ادامه دهیم در وهله اول باید با این ویروس آشنا شویم و سپس تلاش کنیم سبک زندگی و عادات قدیمی خود را با توجه به توصیه های پزشکی تغییر دهیم تا مشکلی برایمان پیش نیاید.
ویروس کرونا (کووید-19) چیست؟
کرونا گروه بزرگی از ویروس ها هستند که سرما خوردگی و سارس و مرس هم جزو آنها است. این ویروس میتواند انسان ها و حیوانات را آلود کند. تا به امروز 7 نوع ویروس کرونا منتقل شده به انسان کشف شده است که آخرین ویروس کرونا سندرم حاد تنفسی است. نام این ویروس کووید 19 (19-COVID) نام دارد. نخستین عفونت شناخته شده بر اثر این ویروس در اوایل ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ ثبت شد. این ویروس برای نخستین بار در میانه دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین شیوع یافت. سپس این بیماری به مابقی استان های چین و کل جهان گسترش یافت.
علائم بیماری ویروس کرونا چیست؟
این ویروس باعث عفونت ریهها میشود. نخستین علامت بیماری تب است و سپس سرفه خشک که میتواند به مشکلات تنفسی نیز منتهی شود. همچنین سرفه بیمار باید پیوسته و طولانی مدت باشد. علائم اولیه ویروس کرونا را میتوان به راحتی با بیماریهای زمستانی دیگری مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا اشتباه گرفت. میانگین بروز علائم بیماری ویروس کرونا 5 روز میباشد. از رایج ترین علائم کرونا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تب
- خستگی
- سرفه خشک
- درد بدن
- مشکلات تنفسی
مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا
اولین مرگ و میرها توسط کووید 19 در بیمارستان جینینتان چین اتفاق افتاد. بیمار اول مردی 61 ساله بود که بعد از ورود به بیمارستان به شدت سینه پهلو کرد و سپس فوت کرد. بیمار دوم مردی 69 ساله بود که از مشکلات حاد تنفسی رنج میبرد. پرشکان سعی کردند با ریه مصنوعی او را نجات دهند که متاسفانه وی هم درگذشت.
نرخ مرگ و میر ناشی از این بیماری به نظر حدود 1 الی 3 درصد است، اما چون اکثریت افراد جهان به این بیماری مبتلا نشدهاند نمیتوان این عدد را قاطعانه تایید کرد. پس بهتر است که با رعایت نکات بهداشتی از خود و خانواده و جامعه خودمان مراقبت کنیم.
آمار جهانی ویروس کرونا
ویروس کووید 19 نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای جهان گسترش پیدا کرده است. این ویروس باعث شده که تمامی سالن های سینما و کنسرتها خالی شود. بسیاری از ادارهها تعطیل و به قشر بزرگی از کسب و کارها لطمه وارد شود. در ادامه جدولی از آمار جهانی ویروس کرونا (COVID-19) قرار دادهایم که بر اساس آمار جهانی بهداشت نرخ مبتلایان به این بیماری ، بهبود یافتگان و مرگ و میر هر کشوری را به تفکیک نشان میدهد. در لینک زیر آمار کشورهایی که بیشتر درگیر ویروس کرونا هستند را میتوانید مشاهده کنید.
اگر علائم کرونا ظاهر شد چکار کنیم؟
امیدواریم هر چه زودتر این بیماری در سراسر جهان ریشه کن شود و تمامی جهان به زندگی عادی خود بازگردند. اما ممکن است تا آن زمان در بین شما و اطرافیانتان علائمی مانند تب ، مشکلات تنفسی و سرفه خشک ظاهر شود. در این زمان وزارت بهداشت و درمان کشور راهکارهای زیر را پیشنهاد میکند:
- اگر تب دارید و با سرفه میکنید از تماس نزدیک با اطرافیان و خانواده خود خودداری کنید
- اگر علائمی مثل تب ، سرفه و مشکلات تنفسی دارید سریعا به پزشک مراجعه کنید
- سابقه آخرین سفرهای خود را به پزشک معالج اطلاع دهید
- در هنگام سرفه و عطسه دهان خود را با دستمال بپوشانید یا در صورت عدم دسترسی به دستمال با آرنج ببندید
- بعد از استفاده از دستمال فورا آن را درون سطل زباله دربسته بیاندازید
درمان ویروس کرونا (Covid-19)
با وجود تلاش های زیاد جامعه پزشکی در جهان متاسفانه تاکنون هیچگونه درمانی برای ویروس کووید 19 ساخته نشده است. هیچ واکسنی وجود ندارد و همچنین آنتیبیوتیکها هم روی آن تأثیری ندارند. اخیرا برخی پزشکان به وجود روزنه امیدی برای کشف درمان ویروس کرونا ابراز کردهاند، اما تاکنون هنوز هیچ دارویی برای درمان ویروس کرونا (COVID-19) ساخته نشده است. ولی ما میتوانیم برای مبارزه در برابر این ویروس با خوردن غذاهایی که از طرف جامعه پزشکی تاکید شده است بدن خود را مقاوم تر سازیم تا میزان اثرگذاری ویروس کرونا بر روی ما کمتر شود.
با توجه به اینفوگرافیک وزارت بهداشت و درمان کشور در مورد توصیههای تغذیه برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا، بهتر است روزانه سه واحد از گروه سبزی ها به جز سبزیهای نشاستهای و حداقل دو واحد میوه مصرف کنیم. همچنین باید توجه کنیم که کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین هایی مانند C ، E و D احتمال ابتلا به بیماری های مختلف از جمله بیماری های تنفسی و کرونا را افزایش میدهد.
وزارت بهداشت و درمان کشور پیشنهادات غذایی را اعلام کردند که بهتر است آنها را درون برنامه غذایی روزانه خود بگنجانیم تا احتمال آلودگی به ویروس کرونا (کووید19) را کاهش دهیم. این موارد به شرح زیر هستند:
- مصرف روزانه سبزی یا سالاد همراه با آبلیمو ترش یا آب نارنج تازه
- مصرف هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه
- مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا
- استفاده از منابع دارای پروتئین در غذای روزانه؛ مانند حبوبات و تخم مرغ
- خودداری از مصرف غذاهایی که کاملا نپخته باشند؛ مانند تخم مرغ عسلی
- خودداری از مصرف غذا و مایعات در مکانهای نامطمئن
- اجتناب از مصرف سوسیس ، کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین
راههای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
بعد از شیوع گسترده ویروس کووید 19 ، رسانهها اقدام به آموزش نکات بهداشتی و مراقبتی کردند تا از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری شود. برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا باید همانند بیماریهای شایع فصل زمستان یک سری موارد را رعایت کنید تا به این بیماری مبتلا نشوید. در ادامه تمامی نکات را با توضیحات کامل شرح میدهیم:
شتشوی مداوم دست
طبق گفته پزشکان شما باید هر زمانی که فکر میکنید که دستانتان آلود شده است آنها را بشویید. به غیر از این زمانهایی هستند که حتی فکر میکنید دستانتان آلوده نیستند هم باید آنها را با آب و صابون بشویید. در مواقع زیر دستان خود را بشویید:
- قبل و بعد از اینکه زخمتان را پانسمان میکنید
- قبل و بعد از اینکه غذایی را آماده میکنید
- قبل و بعد از اینکه از شخصی بیمار مراقبت میکنید
- بعد از استفاده از سرویس بهداشتی
- بعد از عطسه ، سرفه
- بعد از بیرون بردن زبالهها و یا جمع کردن آنها
- بعد از عوض کردن پوشک
- بعد از نوازش یا حمل کردن حیوانات
- بعد از دست زدن به وسایل حیوانات
- قبل از درآوردن یا قرار دادن لنزهای چشم
برای شستن دست ها اول آنها را با آب خیس کنید. سپس صابون مایع را بر روی دستان خود بریزید و کف دستان را به هم بمالید تا صابون همه جا پخش شود. اگر از صابون جامد استفاده میکنید آنها را در بین کف دست ها بمالید تا به اندازه کافی صابون بر روی دستان شما قرار بگیرد.
دست های خود را به صورت چرخشی بر روی پشت دست و لابه لای انگشتان دست بمالید تا تمام نقاط دست به صابون آغشته شود. این کار را برای حداقل 20 الی 30 ثانیه انجام دهید تا به طور کامل عمل کند. برای اینکه زمان سریعتر بگذرد میتوانید با خود آواز بخوانید یا کارهای آن روز را در ذهن خود مرور کنید.
در پایان شیر آب را باز کنید و دستان خود را با آب بشویید تا صابون به طور کاملا از دستان شما خارج شود. سپس با یک حوله تمیز آنها را خشک کنید. اگر حوله تمیز در دسترس نبود میتوانید از دستمال های یکبار مصرف برای خشک کردن دست ها استفاده کنید.
میتوانید به جای آب و صابون از ژل های ضد عفونی کننده هم استفاده کنید. اما به گفته مرکز جهانی کنترل و پیشگیری از بیماریها، محلول یا ژل های ضدعفونی کننده دست نسبت به آب و صابون تاثیرگذاری کمتری دارند. پس توجه کنید که اگر آب و صابون در دسترس نبود از محلول یا ژل ضدعفونی کننده دست استفاده کنید.
استفاده از ماسک تنفسی
ماسک های تنفسی از ورود ذرات معلق در هوا به دهان و بینی افراد جلوگیری میکند. این ماسک ها برای جلوگیری از ورود ویروس هایی همچون کووید 19 بسیار عالی هستند و پیشنهاد میشود در مکانهای عمومی از این ماسک ها استفاده کنید. با توجه به توصیه های سازمان جهانی بهداشت بهتر است از افرادی که سرفه و عطسه میکنند بیش از یک متر فاصله بگیرید و همچنین از ماسک های تنفسی استفاده کنید.
تحقیقی در آمریکا نشان داده است که ذرات ناشی از سرفه تا ۶ متر و عطسه تا ۸ متر را میتواند آلوده کند. کارشناسان سازمان بهداشت این موضوع را ارزیابی میکنند که آیا ویروس میتواند بیشتر از حدی که پیش از این تصور میشد، پراکنده شود یا خیر.
برای استفاده صحیح از ماسک تنفسی، ابتدا دستان خود را با آب و صابون یا محلول های ضدعفونی کننده دست بشویید. سپس ماسک را از بسته بیرون بیاورید و بررسی کنید که هیچگونه پارگی و سوراخی نداشته نباشد. از لبه بالایی ماسک که ضخیم و قابل خم شدن است و بر روی بینی شما قرار میگیرد، ماسک را بگیرید. توجه کنید که قسمت رنگی ماسک در بیرون و قسمت سفید ماسک بر روی صورت شما باشد.
سپس ماسک را بر روی صورت خود قرار دهید، طوری که بینی و دهان شما را کامل بپوشاند. اگر ماسک دارای دو بند در کناره ها بود که بر روی گوشها قرار میگیرد، آنها را بر روی گوش خود قرار دهید. اگر ماسک دارای قابلیت گره زدن بود، اولین گره را بالای گوشهای خود ببندید و یک گره دیگر، به شکل پاپیونی هم برای اطمینان از باز نشدن ماسک بزنید. سپس گره دیگر را همانند قبلی در پایین گوش و بالای گردن ببندید. اگر ماسک دارای دو بند در بالا و پایین بود، بند بالایی در قسمت بالای سر قرار دهید. سپس بند پایینی را در قسمت پایین سر و بالای پشت گردن خود قرار دهید.لبه بالای ماسک را بر روی صورت خود بفشارید و لبه پایینی ماسک را به پایین بکشید تا دهان و چانه شما را بپوشاند.
وقتی که میخواهید ماسک خود را بردارید، اول دستان خود را با آب و صابون و یا محلول ضد عفونی کننده دست بشویید. سپس از قسمت بندهای کناری یا گره و یا بندهای بالایی و پایینی ماسک را بردارید. به هیچ عنوان قسمت رنگی یا بیرونی ماسک را دست نزنید، چون ممکن است آلوده باشد. در پایان ماسک را در سطل زباله قرار دهید و دستان خود را دوباره بشویید.
ضدعفونی کردن منزل و محل کار
قطعا برای گذراندن دوران دنیاگیری ویروس کرونا (کووید 19) جهت حفظ سلامتی خود باید محل کار یا خانه را هم تمیز و ضدعفونی کنیم. ممکن است بعضی از اعضای خانواده نکات بهداشتی مانند شستن دست ها و استفاده از دستکش و ماسک را رعایت نکنند یا برای مدتی به طور غیرعمدی یادشان برود که دستان خود را بشویند. از آنجا که ظاهر شدن علایم ویروس کرونا در بدن افراد ممکن است تا یک هفته هم طول بکشد، احتمال آلوده کردن بعضی از مکان های خانه بسیار زیاد است.
برای نظافت خانه لازم نیست هر روز تمام خانه را کاملا شستشو و ضدعفونی کنیم. فقط لازم است مکانها و وسایلی که عمدتا مورد تماس قرار میگیرد را شناسایی کنیم و آنها را ضدعفونی کنیم. شناسایی این مکانها و وسایل برای افرادی که در آن خانه زندگی میکنند کار بسیار راحتی است. فقط کافی است کمی در خانه خود بگردید و همه جا را با دقت مشاهده کنید. سپس مکانها یا وسایلی که به نظر شما بیشتر مورد تماس قرار میگیرد را در یک برگه یادداشت کنید تا برای ضدعفونی کردن در روزهای آینده از یادتان نرود.
لیستی از این مکانها و وسایل خانه را در پایین آوردیم که میتوانید یادداشت کنید:
- کلیدهای برق خانه
- دستگیره درهای خانه
- صندلی ها
- سینک ظرفشویی
- شیرهای آب
- دستشویی
- سطوح آشپزخانه
- گاز آشپزخانه
- میزهای تحریر و غذاخوری
- نرده پلهها
- ریموت کنترل تلویزیون
برای نظافت این مکانها و وسایل باید اول دستکش یکبارمصرف بپوشید. سپس محلول ضدعفونی کننده سطوح را همراه یک دستمال تمیز و یا یکبارمصرف بردارید و مکانهای مورد نظرتان را ضد عفونی کنید. بعد از اتمام کار دستکش را به طوری که دستان شما آلوده نشود درآورید و درون سطل زباله درب دار بیاندازید. سپس دستان خود را با آب و صابون بشویید و با یک حوله تمیز و یا دستمال یک بار مصرف خشک نمایید.
در مورد محل کار وزارت بهداشت و درمان کشور صفحه ای با عنوان راهنماهای گام دوم مبارزه با کووید 19 منتشر کرد که شامل درستورالعمل هایی برای هر نوع کسب و کار به صورت یک فایل پی دی اف در آن گنجانده شده است. به آن صفحه مراجعه کنید و آنها را دانلود و مطالعه کنید.
ضدعفونی کردن وسایل شخصی
گوشی موبایل و کامپیوتر شما بسیار خطرناک هستند و میتوانند بیماری کووید 19 را به شما انتقال دهند. این موضوع در گوشی موبایل بسیار جدی تر است، زیرا همواره با آن در تماس هستیم و جرم زیادی جذب خودش میکند. پس بسیار مهم است که لوازم شخصی خودمان را ضدعفونی کنیم.
برای ضد عفونی کردن گوشی موبایل مراحل زیر را طی کنید:
- اگر موبایل شما محافظ دارد آن را از قاب محافظ خارج کنید
- موبایل را خاموش کنید و مطمئن شوید که به برق وصل نباشد
- محلول ضدعفونی کننده را بر روی پارچه تمیز بریزید
- پارچه را بر روی سطوح گوشی موبایل بکشید تا محلول به همه جا نفود کند
- قسمت کنارههای گوشی موبایل را هم آغشته به محلول کنید
- همین کار را بر روی قاب محافظ گوشی انجام دهید
- منتظر باشید موبایل و قاب محافظ خشک شود
- دستان خود را با آب و صابون بشویید و خشک کنید
برای ضد عفونی کردن لپتاپ یا کامپیوتر شخصی طبق مراحل زیر عمل کنید:
- لپتاپ یا کامپیوتر شخصی خود را خاموش کنید
- لپتاپ یا کامپیوتر شخصی را از برق بکشید
- محلول را بر روی پارچه یا دستمال یکبارمصرف بریزید
- با پارچه بر روی تمامی سطوح لپتاپ یا کامپیوتر شخصی بکشید
- پارچه را بر روی کیبورد و ماوس بکشید تا آغشته به الکل شود
- صبر کنید تا لپتاپ یا کامپیوتر شخصی خشک شود
- دستان خود را با آب و صابون بشویید و سپس خشک کنید
ماندن در خانه و بیرون رفتن فقط برای کارهای ضروری
در شرایط فعلی خانه امنترین مکانی است که میتواند از بیمار کردن افراد جلوگیری کند. اکثریت بیمارانی که به کرونا مبتلا شدهاند به دلیل حضور در مجامع عمومی و تماس با افراد دیگر بود. لزوم در خانه ماندن از مهمترین وظایف افراد برای پشت سر گذاشتن این بحران جهانی است.
ممکن است کارهای ضروری برایتان پیش بیاید یا بخواهید خریدهایی برای منزل انجام دهید. در این شرایط سعی کنید با حفظ تمام نکاتی که در بالا گفته ایم به بیرون بروید و سریع به خانه باز گردید. همچنین فاصله گذاری اجتماعی را هم در نظر بگیرید.
اگر نیاز به خرید کالا دارید در وهله اول پیشنهاد میکنیم از سوپرمارکت ها و فروشگاههای اینترنتی خرید خودتان را انجام دهید تا از خانه خارج نشوید. اگر کالای شما از طریق اینترنت غیرقابل خرید بود باز هم با رعایت نکات بهداشتی از خانه خارج شوید و سریعا به خانه بازگردید.
عدم تماس با حیوانات و اشیا اطراف آنها
حیوانات خانگی به بیماری کووید 19 مبتلا نمیشوند، اما آنها میتوانند این ویروس را از طریق تماس با شما به شما انتقال دهند. برای پیشگیری از مبتلا شدن خود و اعضای خانواده خودتان به ویروس کرونا، سعی کنید به حیوانات خانگی و وسایل آنها دست نزنید و اگر هم تماسی داشتید دستان خود را با آب و صابون بشویید.
فاصله گذاری اجتماعی و فاصله گرفتن از افراد مشکوک
بسیاری از کشورهای دنیا درگیر ویروس کرونا شدهاند. در تمام این کشورها از مردم خواسته اند که فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند. حالا شاید این سوال در ذهن شما به وجود بیاید:
فاصله گذاری اجتماعی چیست؟
فاصله گذاری اجتماعی یعنی از تماس فیزیکی با دیگران به طور کاملا خودداری کنند. از رفتن به سفرهای غیرضروری خودداری کنند و در مجامع عمومی به دیگران زیاد نزدیک نشوند و فاصله 1 الی 2 متری از همدیگر را حفظ کنند.
ایجاد یک فضای یک الی دو متری باعث میشود وقتی شخصی صحبت میکند، ذرات داخل دهان او که ممکن است آلود به ویروس کووید 19 باشد به شما نرسد و شما را آلوده نکند.
اما فاصله گذاری اجتماعی تنها به این موضوع ختم نمیشود. یکی از توصیه های بهداشتی این است که اگر شرایط برای دورکاری در شرکتها وجود داشت، حتما با کارمندان خود به صورت دورکاری همکاری کنند. این موضوع در شرکت هایی که کسب و کار اینترنتی دارند بیشتر رعایت شده است. زیرا بستر اینترنت و نحوه فعالیت این شرکت ها کاملا دورکاری را آسان میکند.
در شرایط فعلی چگونه با کرونا زندگی کنیم؟
در تاریخ ویروس های جدید زیادی بوجود آمدند و جان بسیاری از افراد را گرفتند. کافی است در مورد مرگ و میر انسان ها توسط ویروس ها جستجو کنید و آمار وحشتناک مرگ و میرها را بخوانید. منظور از این متن این است که چنین بحران هایی در جهان به وجود خواهد آمد و حتی بعد از کرونا ممکن است در یک دهه آینده بازم هم ویروس جدیدی پدیدار شود و دنیاگیری جدیدی ایجاد کند.
خوشبختانه ویروس کووید19 میزان مرگ و میر کمتری نسبت به ویروس های گذشته دارد و کم خطر است. حال کشورها با ایجاد قرنطینه و درخواست های بهداشتی از مردم، قصد بر ریشه کن کردن ویروس کرونا دارند، اما ممکن است درمان و ریشه کن کردن این ویروس به این زودیها انتفاق نیوفتد. حتی بعضی از اخبارها اعلام کردند که ممکن است تا سال 2021 جهان درگیر ویروس کرونا باشد.
در چنین شرایطی ما باید سعی کنیم به جای ایجاد فشار روانی و مقابله با شرایط کنونی، با تغییر در سبک زندگی و کاری خودمان با این شرایط کنار بیاییم. بعضی از راه هایی که میتوانید با تغییر و انجام آنها به راحتی با وجود شرایط قرنطینه جهانی به زندگی خود ادامه دهید را در ادامه برایتان شرح میدهیم:
پذیرفتن شرایط کنونی و کنترل احساسات خود
با وجود اخبار گسترده از تعداد مرگ و میرها و بالا رفتن آمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان قطعا استرس و اضطراب زیادی به شما وارد شده است. اما همانطور که در بالا توضیح داده ایم چنین بحران هایی همواره در جهان وجود داشته است و ویروس کرونا نسبت به آنها خطر کمتری دارد. همچنین امروزه سطح علم پزشکی و امکانات درمانی بسیار پیشرفته تر از قدیم است. پس نباید استرس و اضطراب خودمان را زیاد بالا ببریم.
باید سعی کنیم به جای ایجاد استرس در خودمان، شرایط کنونی را بپذیریم و به این بیندیشیم که چگونه میتوانیم خودمان را با این شرایط وقف دهیم؛ به طوری که هم با رعایت نکات بهداشتی سلامتی خود و خانواده خودمان را حفظ کنیم و هم به جای گوش دادن به اخبار منفی، با سرگرم کردن خودمان با فعالیتهای مختلف مانند کتابخوانی ، تماشای فیلم و سریال ، گذراندن با خانواده و یا یادگیری مهارت های جدید از جلوی بروز استرس و اضطراب به خود و خانواده جلوگیری کنیم.
مدارس و دانشگاه های آنلاین
قطعا یکی از مهمترین بحث های قرنطینه در مورد آموزش در مدارس و دانشگاهها است. زمانی که ویروس کرونا در ایران گسترش یافت، مدارس و دانشگاه ها بسته شد تا از افزایش بیشتر ویروس کرونا جلوگیری شود. ممکن است تولید واکسن درمان کرونا یا ریشه کن کردن آن زمان زیادی طول بکشد. پس برای آموزش دانش آموزان و دانشجویان بهتر است سیستم آموزشی سنتی را رها کرده و به سمت سیستم آموزش آنلاین برویم.
فضای اینترنت تمام ابزارهای آموزشی همانند مدرسه (چه بسا بهتر از آن) را در اختیار ما میگذارد. همچنین ویدیوهای آموزشی زیادی از کتاب ها و جزوات دانشگاهی در فضای اینترنت موجود است که دانش آموزان و دانشجویان میتوانند به آنها مراجعه کرده و از یک معلم یا استاد قدرتمند بهره ببرند. حتی بعد از اتمام بحران کرونا حکومت ها باید بر روی این موضوع در جهت بهبود فضای آموزشی آنلاین بیشتر تلاش کنند، زیرا آموزش آنلاین از بهترین راه های یادگیری است. تمام ابزارهای مورد نیاز برای آموزش آنلاین فقط یک بستر مناسب آموزشی که با جستجو در اینترنت تعداد زیادی از آنها را میتوانید پیدا کنید، یک تبلت یا کامپیوتر برای دانش آموزان، و برای معلمان فقط قلم نوری برای تدریس و نرم افزار تدریس با قلم نوری است.
راه های ارتباطی جدید
ماندن در خانه و قطع ارتباط با دوستان و آشنایان بسیار سخت است. به لطف اینترنت و اپلیکیشن های موبایلی میتوانیم ارتباط تصویری به صورت دونفره و گروهی برقرار کنیم و تا حدود زیادی این فشار روانی را کم کنیم.
اگر به مارکت های اندروید (گوگل پلی) و آی او اس (اپ استور) بروید میتوانید اپلیکیشن های ارتباطی را دانلود کنید و از آنها برای تماس های تصویری و صوتی و متنی استفاده کنید. توجه کنید که اپلیکیشنی که انتخاب میکنید باید بر روی موبایل شخصی که میخواهید با او تماس برقرار کنید هم نصب باشد. برای مثال اگر از اپلیکیشن واتس اپ (WhatsApp) استفاده میکنید، شخصی که میخواهید با اون تماس بگیرید هم باید از اپلیکیشن واتس اپ استفاده کند.
از اپلیکیشن هایی با قابلیت تماس تصویری میتوان به WhatsApp ، Zoom ، Skype ، Google Hangouts ، Google Duo ، Discord و Fb Messenger اشاره کرد که کیفیت بسیار مطلوبی ارایه میدهند.
خریدهای خود را از فروشگاه های اینترنتی انجام دهید
اینترنت از بهترین ابزارهایی است که در روزهای قرنطینه مورد استفاده قرار میگیرد. یکی دیگر از امکانات بسیار ارزشمند آن فروشگاهها و سوپرمارکت های اینترنتی است. شما میتوانید بدون خارج شدن از خانه از پشت لپتاپ خودتان تمام اقلامی که برای منزل نیاز دارید را سفارش دهید و به سرعت آنها را دریافت کنید.
به دلیل وجود بسته بندی مناسب ، عدم رفت و آمد مردم عادی در انبارهای آنها و رعایت نکات بهداشتی از طرف اکثر فروشگاههای معتبر، خرید از فروشگاه ها و سوپرمارکت های اینترنتی یکی از بهترین و عاقلانهترین راه های موجود در زمان قرنطینه خانگی است. این وبسایت ها در اکثر شهرهای ایران به سرعت کالاهای شما را ظرف چند ساعت تحویل میدهند و حتی سرعت خرید شما را نسبت به رفت و آمد حضوری در فروشگاه های فیزیکی بسیار بالاتر میبرند.
تمرکز بر روی رشد خود یا یادگیری یک مهارت جدید
در روزهایی که همه درگیر اخبارهای ویروس کرونا و انرژی های منفی هستند، قرنطینه خانگی بهترین فرصت برای رشد خودتان هستند. با تمرکز بر روی رشد علمی و تخصصی خودتان، چه در زمینه بهبود فردی و چه در زمینه کسب و کار، میتوانید بعد از این روزهای قرنطینه بسیاری از رقبای خود را در کسب و کار کنار بگذارید و از لحاظ بهبود فردی هم رشد قابل توجهی داشته باشید. این را در نظر داشته باشید که در روزهای عادی رقابت بسیار سخت است و همیشه در این شرایط های بحرانی است که جایگاه بسیاری از شرکت ها و کمپانی های بزرگ جا به جا میشود. پس حتما از این روزهایی که در خانه هستید به درستی استفاده کنید.
همچنین اکثریت افراد در زندگی خودشان علاقمند به مهارت هایی بودند که به دلیل مشغله کاری یا اهمال کاری نمیتوانستند آنها را یاد بگیرند و قسمتی از زندگی خودشان را به آن بپردازند. مهارتهایی مانند نواختن یک ساز جدید ، یادگیری یک زبان جدید ، مطالعه در زمینه علوم خاص مثل اخترشناسی و ستارگان و یا یادگیری نقاشی دیجیتال که این روزها طرفداران زیادی دارد.
در این روزهایی که زمان زیادی داریم و در قرنطینه خانگی به سر میبریم، بهترین کار این است که به سراغ این مهارت های جذاب در زندگیمان برویم و یادگیری آنها را شروع کنیم. اگر به نواختن گیتار علاقه دارید؛ همین امروز یک گیتار مبتدی خریداری کنید و به سراغ وبسایت هایی که آموزش گیتار تدریس میکنند بروید و یادگیری آن را شروع کنید. اگر به مطالعه علوم خاصی علاقمند هستید، بعد از خواندن این مقاله آن را در گوگل جستجو کنید و وبسایت ها و انجمن های تخصصی در مورد آن علم را پیدا و یادگیری را آغاز کنید.
دور کاری کنید
برای ادامه زندگی باید درآمدزایی داشته باشیم. بعد از شیوع کرونا بسیاری از کسب و کارهایی که حالت فیزیکی داشتند بسته شدند. خوشبختانه بسیاری از کسب و کارها که قابلیت دورکاری داشتند به سرعت بستر لازم را برای دورکاری کارمندانشان فراهم کردند. اگر شما هم صاحب کسب و کاری هستید حتما تمامی فعالیت های مورد نیاز کسب و کار خود را بررسی کنید و آنهایی که قابلیت دورکاری دارند را جداسازی کنید و از کارمندان خود بخواهید که در خانه به صورت دورکاری آنها را پیش ببرند.
تمامی ابزارها برای ایجاد فضای دورکاری در اینترنت موجود است. بسیاری از این ابزارها رایگان و کاربردی هستند که میتوانید برای شرایط فعلی کسب و کارتان از آنها استفاده کنید. کافی است کمی در اینترنت جستجو کنید تا این ابزارها را پیدا کنید.
حال ممکن است بعضی از افراد کسب و کارشان به طور کامل فیزیکی باشد و به خاطر قرنطینه کل کسب و کار را تعطیل کرده باشند. مطمئنا این افراد شرایط سختی را در بحران ویروس کرونا میگذرانند. یکی از راه های کسب و درآمد از تخصص و حرفه خودتان، فعالیت های فریلنسینگ است.
فریلنسر به شخصی میگویند که به عنوان مجری به صورت دورکاری پروژه هایی مانند برنامه نویسی ، ترجمه ، گویندگی ، بازاریابی مدیریت شبکه های اجتماعی و … را از کارفرما در ازای مبلغی مشخص انجام میدهند. این روش درآمدزایی بسیار در فضای مجازی مرسوم و پرطرفدار است و حتی فریلنسرهای حرفه ای و باسابقه درآمدهایی بسیار بالایی دارند.
امروزه که همه در قرنطینه عمومی به سر میبرند بسیاری از کسب و کارها به وبسایتهای دورکاری مراجعه میکنند و پروژههای کاری خود را به صورت دورکاری به فریلنسرها میسپارند. برای درآمدزایی در این روزهای قرنطینه پیشنهاد میکنیم به وبسایتهای معروف دورکاری مراجعه کنید و بعد از ثبت نام به عنوان یک فریلنسر برای پروژه های موجود در سایت که در آنها تخصص دارید پیشنهاد ارسال کنید. مطمئن باشید نتیجه خوبی خواهید گرفت. دو سایت برتر در این زمینه وبسایت پونیشا و وبسایت پارس کدرز هستند.
کتاب بخوانید
کتاب غذای روح است. کتابخوانی نه تنها باعث استفاده مفید از زمان میشود، بلکه باعث آرامش روانی شما هم خواهد شد و شما را از فضای پر استرس خبری در این روزها دور خواهد کرد. اگر شب ها سخت و دیرهنگام خوابتان میبرد، با مطالعه کتاب یک خواب بسیار راحت و زودهنگام خواهید داشت و صبح روز بعد با آرامش خاصی از خواب برمیخیزید.
اتاق بدون کتاب، همانند جسم بدون روح است
اگر تا به امروز به صورت خودجوش کتابی نخواندهاید، پیشنهاد ما این است که همین الان یک کتاب در زمینه ای که به آن علاقه دارید خریداری کنید و شروع به مطالعه آن کنید. شکی نیست با لذتی که از مطالعه کتاب میبرید حتی بعد از روزهای قرنطینه هم به مطالعه کتاب ادامه خواهید داد.
بازی های سرگرم کننده انجام دهید
اگر حوصله یادگیری و مطالعه کتاب های جدید و … را ندارید، باز هم یک راهی برای سرگرم کردن خودتان وجود دارد و آن هم انجام بازی های است. حال این بازی ها میتوانید بورد گیم باشد که به صورت گروهی با خانواده انجام میشود، و یا بازی های رایانه ای و کنسول ها که هم آفلاین و هم آنلاین به صورت چند نفره با دوستان خود میتوانید بازی کنید.
بازی های دیجیتال از بهترین روش های سرگرم کردن و گذراندن وقت است. جالب است بدانید که بازی های مولتی پلیر که از سراسر جهان با هم در ارتباط هستند، یکی از بهترین روش های تقویت زبان انگلیسی به حساب میآید. زیرا کاربران به زبان انگلیسی با هم مکالمه دارند و به صورت ناخودآگاه اسپیکینگ و لیسنینگ خود را قویتر میسازند. بازی های مثل Call of Duty : Warzone و Rainbow Six Siege از معروفترین بازی های چندنفره آنلاین هستند که میتوانید با آنها سرگرم شوید.
در پایان
ویروس کرونا (کووید 19) یک خطر برای سلامتی انسان هاست. اما میزان مرگ و میر آن بسیار پایین است. خطر مهمتری که گریبانگیر جامعه جهانی شده، میزان بالای استرس و اضطرابی که در بین مردم جهان بوجود آمده است. برای مدیریت این اوضاع همانطور که پیش تر گفتیم اخبارهای منفی را فیلتر کنید و بیشتر اخبارهایی در مورد نکات بهداشتی و اقداماتی که باید انجام دهید را دنبال کنید. همچنین اخبارهای خود را از منابع قابل اطمینان دریافت کنید. سپس به دنبال این باشید که چگونه میتوانید از این روزهایی که در قرنطینه خانگی به سر میبرید استفاده کنید. برای شروع میتوانید با پاسخ به سوالات زیر شروع کنید و برای خود برنامه ریزی کنید:
- چه کتابهایی را میتوانید بخوانید که در زندگی فردی و کاری شما تاثیر مثبتی داشته باشد؟
- چه مهارت جدیدی دوست داشتید یاد بگیرید، اما تا به امروز وقتی برای آن نداشتید؟
- آیا روابط خانوادگی من تا به امروز خوب بوده یا بهتر است امروزه به آن بیشتر بها بدهم؟
- به چه تخصص های جدید نیاز دارم تا بعد از دوران قرنطینه کسب و کارم را قدرتمندتر سازم؟
- و …