چطوری خانه‌های با کف‌پوش چوبی را تمیز کنیم؟

کف خانه‌ها در طول روز بیشتر از هر جای خانه در معرض برخورد و کثیفی با اشیا مختلف‌اند؛ از مسابقه فوتبال بچه‌ها تا خوراکی‌های ریخته شده در دورهمی آخرهفته. با یاد گرفتن طریقه درست تمیز کردن خانه‌های با کف‌چوبی یک نمای زیبا از خانه‌تان بسازید.

اگرچه خیلی‌ها بر این باور هستند که کف‌پوش چوبی برای نظافت سخت است و تمیز‌ نگه داشتن آن طاقت‌فرسا، خبر خوب این است که اصلا اینطور نیست. جنس چوب‌ استفاده شده در اغلب این کف‌پوش‌ها از حاوی پلی‌اورتان هستند و در نتیجه به هنگام راه رفتن یا نشستن بر روی‌شان راحتی قابل‌توجهی به اهل خانه می‌دهد. اما اگر کف‌پوش چوبی خانه شما از این دسته نیست بهتر است از استفاده مواد شست‌و‌شو با ترکیبات شیمیایی قوی و فشار آب قوی هنگام شست‌و‌شو خودداری کنید تا آسیبی به آن وارد نشود.

 

 

چند وقت یکبار باید کف‌پوش‌های چوبی را تمیز کنیم؟

بین تمیز‌کاری جزئی در طول روز با یک نظافت مفصل، بهتر است که تمیز‌کاری کوچک در طول روز انجام دهید و جزوی از روتین روزانه خود کنید. یک طی کشیدن یا جارو زدن ساده هم می‌تواند کف‌پوش چوبی‌ خانه‌تان را تمیز و پاکیزه نگه دارد و همزمان آسیبی‌ هم به آن هنگام نظافت وارد نکند. بسته به این که چقدر خانه‌تان بزرگ است یا حیوان خانگی یا بچه‌ بازیگوشی در خانه دارید این تمیز کردن ساده و روزانه می‌تواند در طی چند روز و قسمت به قسمت از خانه‌تان انجام شود.

برای مواقعی که قسط یک نظافت مفصل را دارید، تنها چیزی باید بدانید دوره‌ی زمانی است که خانه‌تان به یک نظافت مفصل نیازمند می‌باشد، تا در سر موقع آن را انجام دهید. اما در نگاه کلی، برای تمیز نگه داشتن خانه‌تان با یکبار طی کشیدن با آب در هر هفته به تمیزی قابل قبول‌تان می‌رسید.

 

 

جنس چوب کف‌پوش‌ چوبی خانه‌تان از چه نوع است؟

کف‌پوش‌های چوبی با جنس‌ چوب‌های گوناگونی برای تهیه موجود است، پس قبل از تمیز‌کاری باید بدانید مال شما از کدام نوع است. اینکه جنس چوب کف‌پوش شما کدام یک از مدل‌های مورد استفاده در بازار می‌باشد تعیین کننده این است که در نظافت‌ آن از چه مواد شوینده‌ای با چه‌ ترکیب‌های شیمیایی می‌توانید استفاده کنید و از کدام‌ها نه، مجاز به استفاده از آب در طی نظافت هستید یا خیر؛ به این طریق از آسیب‌ دیدن کف‌پوش در بلند‌مدت جلو‌گیری می‌کنید.

چوب سخت: در ساخت این کف‌پوش‌ها معمولا فقط از یک جنس چوب استفاده می‌شود(چوب درخت گردو، بلوط، پوکه چوب‌خرد و آسیاب شده،…) و روش کار ساده و مستقیم است. درخت قطع می‌شود، به کارگاه برده می‌شود و از کف‌پوش ساخته می‌شود. در ظاهر و مدل‌های متفاوت هم عرضه می‌شوند؛ از مدل نواری گرفته تا مدل تخته‌ای.

چوب قوی صنعتی: این نوع از کف‌پوش‌ها کیفیت بیشتری دارند و یک لایه‌ چوب نازک‌تر روی لایه اصلی قرار می‌گیرد و این لاله بالاتر می‌تواند در گذر زمان سمباده‌کشی شود تا ظاهر زیبای خود را حفظ کند یا در صورت آسیب‌دیدن تعویض شود.

چوب مصنوعی: در این مدل عملا چوبی استفاده نمی‌شود و از ترکیب فیبر و مواد دیگر یک چیز شبیه به چوب تولید می‌شود که قطعا نه همان کیفیت و دوام، اما همان ظاهر و کاربرد را داشته باشد.

 

چگونه کف‌پوش های با چوب سخت را تمیز کنیم؟

محصولات متفاوتی‌ را می‌توانید برای  این منظور از بازار تهیه کنید اما ما همیشه طرفدار راه‌حل‌های ساده و کم‌هزینه اما کماکان موثر هستیم.

۱.جارو بکشید؛ از شر گرد و خاک کف‌پوش خلاص شوید.

کف‌پوش‌تان را جارو کنید، از شر گرد و خاک‌اش خلاص شوید و بعد یک طی‌زنی مختصر انجام دهید. این روش هم ساده‌تر و هم بسیار مواثر‌تر از روش‌های بعدی عمل می‌کند.

۲.‌کف‌پوش‌تان را با آب و مایعات بشورید.

با ترکیب آب کافی، ۵۰ میلی‌لیتر سرکه سفید، کمی ماده ضد عفونی کننده، یک فنجان الکل صنعتی و چند قطره از ادکلن مورد‌علاقه‌تان (اگر می‌خواهید کف‌پوش‌تان بوی خوبی هم بدهد)، کف‌پوش‌تان را بشورید.

۳.کف‌پوش‌تان را دستی و سنتی بشورید و تمیز کنید.

با یک اسفنج یا یک طی نرم کف‌پوش‌تان را آرام بشورید. هنگام نظافت مرتبا طی‌ را با آب تمیز کنید تا گرد و خاک دو مرتبه به کف‌پوش‌ و درز های کوچک‌اش برنگردد.

۴.دست از کار بکشید، یک لیوان چایی برای خودتان دم کنید، نفسی تازه‌کنید و اجازه بدهید تا کف‌پوش خشک شود.

دست از کار بکشید، بنشینید و خودتان به چایی یا قهوه مورد علاقه‌تان مهمان کنید. قبل از اینکه لوازم‌تان را سر جایشان بگذارید صبر کنید تا کف‌پوش‌تان پس از نظافت‌ کاملا خشک شود.

 

 

چگونه از شر لکه و چربی‌‌های کف‌پوش‌های چوبی راحت شویم؟

یکی از بهترین‌ راه‌ها برای از بین بردن چربی‌ها و لکه‌ها استفاده از مواد ظرف‌شویی است، به عنوان مثال همان موادی که در شست‌و‌شو ظرف‌و‌ظروف از آنها استفاده می‌کنید. این روش بسیار برای از بین بردن لکه‌ و چربی‌هایی که از ریختن‌ غذا یا هر ماده‌ روغنی درست شده‌اند کاربردی می‌باشد. برای شروع به این روش عمل کنید.

 

۱.یک ترکیب از ماده‌های ظرف شویی بسازید.

در قدم اول، در یک  سطل با بزرگی متوسط یک ترکیب از ماده ظرف‌شویی و آب‌گرم درست کنید.

۲.با آن ترکیب کف‌پوش‌تان را تمیز کنید.

با یک طی یا هر پوشش نخی دیگر نرمی که در دسترس داشته باشید، آن را در سطل فرو کنید و آرام و آهسته روی لکه‌ها و چربی‌ها بکشید، تا زمانی که دیگر لکه‌ای نمانده باشد.

۳.ترکیب باقی‌مانده روی کف‌پوش پس از نظافت‌تان را خشک کنید.

برای اینکه از ترکیبی که برای شست‌و‌شو درست کردید چیزی رو سطح باقی‌ نماند، با استفاده از یک دستمال خشک به آرامی کف‌پوش را بسابید تا هیج‌ جایی از کف‌پوش خیس باقی‌ نماند.

 

چگونه از کف‌پوش‌های چوبی مراقب کنیم؟

تمیز نگه داشتن و سالم نگه داشتن کف‌پوش‌های چوبی، هر دو به یک اندازه حائز اهمیت هستند. استفاده از درزگیر‌ها و پوشش‌ کف‌پوش‌تان به همان اندازه مهم است که روتین نظافت و تمیزکاری کف‌پوش‌ نباید از یاد برود. با این کار از آسیب دیدن کف‌پوش‌تان در بلند‌مدت جلوگیری می‌کنید.

مراقبت از کف‌پوش‌تان با انجام هر کار و استفاده از هر روشی برای شست‌‌و‌تو، و همچنین متقابلا انجام ندادن هر کاری باید برای سالم ماندن کف‌پوش‌تان در گذر زمان نکنید و استفاده نکردن از هر ماده شوینده یا روش شست‌و‌شویی که می‌تواند برای نوع کف‌پوش شما مضر باشد، همگی از جمله کارهایی هستند با انجام دادن آنها دوام، کیفیت و سلامت‌شان حفظ خواهد شد. بسته سلیقه و نیازتان، گزینه‌های مختلفی برای انتخاب نوع ظاهر کف‌پوش خانه‌تان دارید.

مدل روغنی: این مدل کف‌پوش‌ها بیشتر از مدل‌های دیگر ظاهر و حس طبیعی چوب را در هنگام مشاهده کردن و زندگی‌کردن رویشان می‌دهند. کف‌پوش های روغنی دوام و مقاومت بیشتری در مقابل آب و گرد و خاک دارند و برای خانه‌های بزرگ که دوام و تمیز ماندن خود کف‌پوش‌ها بدون دخالت اعضای خانه اهمیت دارد می‌تواند انتخاب بسیار خوبی باشد.

مدل لکه‌دار: اگر می‌خواهید یک تغییر اساسی به دکور خانه‌تان بدهید، مدل لکه‌دار قطعا یک گزینه‌ خوب می‌تواند باشد. مدل‌های لکه‌دار با رنگ‌ها و طرح‌های متخلفی عرضه می‌شوند، بنابراین شما در انتخاب‌تان فراغ‌بال خواهید داشت. برای محافظ از این مدل‌ها هم پهن کردن یک پوشش روی این کف‌پوش‌ها هم به حفظ کیفیت و هم به زیبا‌تر کردن ظاهر تاثیر بسزایی دارد.

مدل راه‌راه و خط‌خطی: کف‌پوش‌های راه‌راه و خط‌خطی برای مکان‌هایی که در آن پیوسته تردد زیادی شکل می‌گیرد یک انتخاب بسیار خوب است؛ چرا که نسبت به بقیه مدل‌ها در مقابل تردد زیاد دوام طولانی‌ مدت‌تری از خود نشان می‌دهد. بر همین اساس برای استفاده در محیط آشپزخانه، دستشویی یا حمام و روشویی که تردد زیادی دارد گزینه مناسبی است.

 

 

چگونه رد آسیب‌ها و ضربه‌های وارد شده به کف‌پوش چوبی را از بین ببریم؟

به هنگام مراقبت از کف‌پوش چوبی، گرد و خاک تنها چیزی نیست که باید حواستان به آن باشد. به هنگام اسباب‌کشی، بازی‌بچه‌ها یا حتی قدم زدن روی کف‌پوش با کفش سخت از جمله کارهایی هستند می‌توانند آسیب جدی‌ به آن وارد کنند، لذا باید حواستان به این موضوع نیز باشد. یک راه‌حل مناسب برای جلوگیری از آسیب‌های این چنینی بدون کفش در داخل تردد کردن و استفاده از پتو، موکت یا هر پوشش دیگر در هر قسمتی از خانه درش تردد زیاد است و نمی‌توان کفش به پا نداشت. استفاده از موکت همچنینی برای جایی که در میز، صندلی یا هر لوازم سنگین دیگری قرار می‌گیرد ضروری است تا رد آن لوازم کف‌پوش نمانند یا حتی به آن آسیب نزنند. اگر البته کف‌پوش‌تان از قبل جای ضربه‌خوردگی یا آسیبی از قبل دارد می‌توانند با روش پیش‌رو اقدام به ترمیم آن بکنید.

۱.جای ضربه خورده را تمیز کنید.

 یک حوله یا لباس را آغشته به ترکیب جوش شرین و آب کنید.

۲.حوله‌ را آرام به محل ضربه‌خوردگی بکشید.

با حوله‌ای که آغشته به ترکیب جوش شیرین و آب کرده‌اید، آرام محل ضربه‌خوردگی را بسابید تا رد ضربه کم کم از بین برود.

۳.حالا جای ضربه‌خوردگی را با آب بشورید.

پس از اینکه رد ضربه از بین رفت، با یک حوله تمیز دیگر خیسی ترکیب جوش شیرین و آب را خشک کنید.

 

 

نکاتی برای جلوگیری از ضربه‌خوردگی و آسیب دیدن کف‌پوش‌های چوبی

از قدیم هم گفته‌اند، همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. پس بهتر از نکات لازم برای مراقبت از خانه‌تان را همواره به یاد داشته باشید. به مانند بازگشت از سر کار پس از یک روز بارانی که کفش خیس و گل‌آلود را پشت در می‌گذارید، اقدماتی بسیار ساده می‌تواند مراقبت لازم را به جا آورد.

آسیب دیدگی کف‌پوش نه تنها ظاهر آن را بد می‌کند، بلکه باعث می‌شود خیلی سریع‌تر از حد معمول به طور کامل خراب و نیازمند تعویض شود. انتخاب کف‌پوش‌های چوبی برای دکور خانه‌تان هزینه‌ زیادی در بر دارد، پس مراقبت بد از آنها می‌تواند زود‌تر از زمانی که عمر مصرفی خود کف‌پوش تمام شود، آن را نیازمند تعویض کند. رعایت نکات ساده می‌تواند در سالم و زیبا نگه داشتن خانه‌تان تاثیر چشم‌گیری داشته باشند.

  • بیشتر از پتو و موکت در خانه استفاده کنید. تنبل بازی و سنگین بودن جابجایی‌شان را فراموش کنید و در خانه‌تان پتو و موکت استفاده کنید.
  • با کفش به داخل خانه وارد نشوید. قدم زدن با کفش‌های پاشنه بلند یا پوتین‌های سنگین روی کف‌پوش چوبی، آن را  بسیار مستعد آسیب دیدن می‌کند. پس جدا از این کار خودداری کنید.
  • برای بازی بچه‌ها یک جای مشخص تعیین کنید. بسیاری از لوازم و اسباب‌بازی‌های بچه‌ها دارای چرخ و قطعاتی هستند که می‌تواند به کف‌پوش چوبی آسیب برساند؛ در جای بازی بچه‌ها یک موکت یا پتو پهن کنید.
  • ناخن‌های حیوان‌ خانگی‌تان کوتاه نگه‌ دارید. این کار نه تنها برای حفظ سلامت حیوان خانگی‌تان ضروری است، بلکه برای حفظ سلامت کفش‌پوش چوبی‌ خانه‌تان نیز مهم است.

 

نکاتی برای تمیز نگه داشتن کف‌پوش‌های چوبی

اگر چه تمیز‌ کردن کف‌پوش‌های چوبی زمان زیادی نمی‌گیرد، اما با این حال همه دوست داریم این زمان‌ کوتاه هم، کوتاه‌تر شود.

نکاتی هستند که با رعایت آنها می‌توانید فاصله‌ کثیف شدن کف‌پوش‌تان را با تاخیر بندازیند؛ در نتیجه زمان کوتاه‌تری مشغول نظافت خواهید بود.

  • قبل از ورود به داخل خانه، کفش‌تان را از پایه‌تان در بیاورید. با اینکار از ورود خاک و گرد و غبار به داخل جلوگیری می‌کنید؛ گرد و غبار و خاکی که در صورت ورود به خانه‌تان نظافت‌ زمان‌بری خواهند داشت.
  • پادری استفاده کنید. استفاده از پادری هم از ورود و پخش شدن گرد و غبار به داخل خانه‌ جلوگیری می‌کند و هم کثیفی‌‌های پنجه حیوان خانگی‌تان را تمیز می‌کند.
  • به فکر خرید یک موکت بزرگ و درست و حسابی باشید. استفاده از موکت‌های بزرگ می‌تواند تاثیر بسزایی در پاکیزه نگه داشتن کف‌پوش‌ داشته باشد. عمر و دوام کف‌پوش را افزایش می‌دهد و نظافت جا هایی که خرده‌نان و اشیاء ریز میافتند را راحت‌تر می‌کند.

کثیفی‌ها و جرم‌هارو سریع پاک کنید. نظافت کوتاه و سریع اما بلند‌مدت، روش مناسب برای مراقبت از کف‌پوش‌تان است. یک دستمال کشیدن ساده یا طی زدن سریع، از جمع شدن گرد و خاک در طول زمان جلوگیری می‌کند و کیفیت و سلامت کف‌پوش‌تان حفظ می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.