7 اشتباه رایج در تمیز کردن دستشویی و حمام که ناخواسته انجام می‌دهید

bathroom cleaning mistakes you didn't know you were making

شاید هر کسی اتاق خود را به شیوه‌ای متفاوت تمیز کند اما در تمیز کردن دستشویی و حمام اشتباهات رایجی وجود دارد که همه ما گاهی آن را انجام می‌دهیم. اگر چه تمیز کردن دستشویی و حمام کار هیجان‌انگیزی نیست و ترجیح می‌دهیم هر چه سریع‌تر دستشویی و حمام را تمیز کنیم اما اگر این کار را به درستی انجام ندهیم در درازمدت کار و زمان بیشتری را باید برای تمیز کردن سرویس بهداشتی صرف کنیم.

دستشویی و حمام جزو مهم‌ترین بخش‌های خانه است که روز خود را در آنجا شروع می‌کنیم و به پایان می‌رسانیم. به همین دلیل بسیار مهم است که دستشویی و حمام تمیز، پاکیزه و عاری از میکروب باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم 7 اشتباه رایج هنگام تمیز کردن دستشویی و حمام را شرح دهیم.

 

 

1. تمیز کردن با آب سرد یا ولرم

هنگام پاک کردن یا شستشو با آب، یک اشتباه استفاده از دمای نامناسب برای تمیز کردن است. اگر از آب با دمای بالا استفاده کنید اثر پاک‌کننده‌ها دو برابر می‌شود. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند وان یا سینک خود را با آب داغ پر کنید و اجازه دهید چند دقیقه قبل از شستشو و تمیز کردن آب در همان حالت بماند. در این صورت کثیفی‌ها و جرم‌ها به راحتی از روی سطوح پاک می‌شوند.

 

 

تمیز کردن حمام

2. همه چیز را با یک اسفنج تمیز می‌کنید

یکی از اشتباهات رایج هنگام شست‌شو و تمیز کردن دستشویی و حمام، استفاده از یک اسفنج برای تمیز کردن تمامی قسمت‌ها است. کارشناسان توصیه می‌کنند که از یک اسفنج یا پارچه برای تمیز کردن همه قسمت‌ها استفاده نکنید، زیرا این کار آلودگی و باکتری را از یک منطقه به منطقه دیگر منتقل می‌کند و هیچ قسمتی تمیز نمی‌شود. از اسفنج‌ها و پارچه‌های جداگانه برای تمیز کردن بخش‌های مختلف مثل وان حمام، توالت و آینه استفاده کنید. توصیه می‌شود از پارچه‌های میکروفایبر استفاده کنید. این پارچه‌ها از الیاف مصنوعی بسیار ریز ساخته شده‌اند و  بار ساکنی ایجاد می‌کنند که به راحتی کثیفی و گرد و غبار را جذب می‌کند. مزیت استفاده از پارچه‌های میکروفایبر قابلیت شستشوی آن‌ها است که در دراز مدت باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.

 

 

تمیز کردن دستشویی

3. قسمت‌هایی که دکمه دارند را تمیز نمی‌کنید

باکتری‌ها و میکروب‌ها ممکن است در مناطقی که انتظارش را نداریم جمع شده باشند. مناطقی مثل کلید چراغ‌ها، دکمه‌های فلاش توالت، رول نگهدارنده و دستگیره درها که از تمیز کردن آن‌ها صرف‌نظر می‌کنیم. فراموش نکنید که اطراف پایه کاسه توالت را تمیز کنید. اطراف کاسه توالت مکان مناسبی برای رشد باکتری‌ها و میکروبها است و باید کاملا تمیز شود.

 

 

4. به محلول‌های تمیز کننده اجازه نمی‌دهید کار خود را انجام دهند

معمولاً سطوح را قبل از تمیز کردن اسپری می‌زنیم. متخصصان پیشنهاد می‌کنند که باید اجازه دهیم محلول قبل از پاک کردن روی سطح بنشیند.  مواد شیمیایی باید زمان کافی برای از بین بردن کثیفی‌ها و لکه‌های سرسخت را داشته باشند. بنابراین زمانیکه محلول را بر روی سطوح اسپری می‌کنید قبل از تمیز کردن یا آب کشیدن چند دقیقه‌ای صبر کنید. این کار باعث صرفه‌جویی زیادی در زمان شستشو می‌شود.

 

 

5. مسواک خود را تمیز نمی‌کنید

آخرین باری که مسواک خود را حسابی تمیز کردید کی بود؟ درست است که قبل و بعد از مسواک زدن مسواک خود را می‌شوییم اما این به این معنی نیست که مسواک شما کاملا تمیز شده است. میکروب‌هایی مانند E-coli بین موهای مسواک جمع می‌شوند و مسواک را غیربهداشتی و کارایی آن را کم می‌کنند. مسواک خود را در یک فنجان سرکه سفید به مدت 30 دقیقه خیس کنید و سپس آن را بشویید تا از شر باکتری‌ها خلاص شوید. همچنین توصیه می‌شود که هر سه ماه یکبار مسواک یا سر مسواک خود را تعویض کنید. می‌توانید از مسوا‌ک‌های قدیمی خود برای تمیز کردن نواحی مختلف استفاده کنید.

 

 

6. ترکیب کردن محصولات بهداشتی

هرگز محصولات شوینده مختلف را با هم قاطی نکنید. اگر محصولاتی مانند سفیدکننده و پاک‌کننده رسوب آهک را برای تمیز کردن دستشویی و حمام با هم ترکیب کنید علاوه بر سمی بودن ممکن است به سرویس بهداشتی و خانه شما آسیب بزند. برخی از پاک‌کننده‌های خانگی به روش خاصی تولید می‌شوند که نباید با سایر محصولات استفاده شوند زیرا گازهای سمی تولید می‌کنند. بهترین کار این است که از یک محصول یا محلول طبیعی مانند جوش شیرین و سرکه سفید استفاده کنید.

 

 

7. تمیز نکردن زیرآب‌ها

اغلب موارد زیرآب‌ها و زهکشی‌های دستشویی و حمام را تمیز نمی‌کنیم.  لوله‌های حمام اگر به طور مرتب تمیز نشوند مسدود می‌شوند و در نتیجه بوی نامطبوع ایجاد می‌کنند. یک راه خوب برای تمیز کردن یا رفع گرفتگی زهکشی‌ها این است که قبل از ریختن نصف فنجان سرکه سفید، نصف فنجان جوش شیرین را در سوراخ سینک بریزید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه زمان بگذرد. سپس آب را در یک کتری بجوشانید و با احتیاط در سوراخ سینک بریزید.  این کار نه تنها مجرای فاضلاب را خوشبو می‌کند و از شر بوی بد خلاص می‌شوید، بلکه هرگونه گرفتگی را که مانع از تخلیه مناسب آب می‌شود را از بین می‌برد.

 

علت بوی بد زیرآب‌ها و زهکشی‌ها چیست؟

اگر مو، چربی، ضایعات و باکتری‌های مختلف در زیرآب سرویس بهداشتی و لوله‌ها جمع شود با گذشت زمان باعث بوی بد می‌شود و لوله‌ها را مسدود می‌کند و از عبور آب جلوگیری می‌کند.

4.9/5 - (7 امتیاز)
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.