بررسی لپتاپ ایسوس Asus Zenbook 14
Asus Zenbook 14 review

ایسوس Zenbook 14 با ارائه امکانات و قابلیتهای به خصوص تلاش میکند که راهی برای جلت توجه کاربران از بین سایر لپتاپها پیدا کند؛ که البته در غالب اوقات موفق به انجام این کار نیز شده است. کیبورد ارگونومیک و حاشیه کم صفحه نمایش از جمله مشخصههای خوب آن هستند، اما اسکرین پد آن اصلا به این شکل نیست و صرفا به قابلیتی از لپتاپ میماند که وظیفهاش تمام کردن باطری است. در این مقاله به بررسی لپتاپ ایسوس زن بوک 14 میپردازیم. اگر قصد خرید لپتاپ را دارید پیشنهاد میکنیم مقاله راهنمای خرید بهترین لپ تاپ را در سایت حواس جمع مشاهده کنید.
جنبههای مثبت
- کیبورد ارگونومیک آن بسیار حس راحتی هنگام استفاده به شما میدهد
- صفحه نمایش حاشیه بسیار کمی دارد
- ارزش خرید عالی
جنبههای منفی
- اسکرین پد آن قابلیت جالب توجه است که بهای بهرهمندی از آن بسیار بالا است
تقریبا در تمام لپتاپهایی که در بازار موجوداند، این موضوع قابل مشاهده است که در طراحی و ساخت آنها قسمتی از تمرکز بر ارائه قابلیت و امکاناتی است که کاربران خواهان آنها میباشند؛ اما در Asus Zenbook 14 این داستان متفاوت است و Asus تلاش کرده است پا را فراتر بگذارد و امکانات و قابلیتهای بیشتری ارائه دهد.
در آخرین نسخه از سری لپتاپهای Zenbook از یک تاچ اسکرین به جای تاچ پد استفاده شده است، به همراه یک کیبورد ارگونومیک که به هنگام تایپ حس راحتی خوبی به شما میدهد. صرف از نظر این قابلیتهای اضافه بر سازمان، Asus Zenbook 14 یک لپتاپ تقریبا میانرده است، با مشخصات و سختافزاری که انتظارش را داریم.
با هزینهای که برای Zenbook 14 میکنید قطعا یک غول گیمینگ نسیبتان نخواهد شد، اما با استفاده از پردازنده i7، 16GB حافظه RAM و حافظه SSD، Asus Zenbook 14 قدرت خوبی در قبال ۱۱۹۹$ ارائه میدهد.
اما خب چطور با این توصیف Asus Zenbook 14 واقعا در مقایسه با سایر لپتاپهای متمایز میشود؟ اصلا این قابلیتها و موارد ذکر شده برای رقابت با لپتاپهای دیگر موجود کفاف بهتر جلوه کردن را میدهد؟
بررسی Asus Zenbook 14: طراحی
جای بحث نیست که Asus Zenbook 14 قطعا یک لپتاپ زیبا و شکیل در بین رقبایش است. جنس بدنه آن از آلومینیوم است، که به آن ظاهر شکیل و دوامی خوب میدهد. وزن بسیار سبکی هم دارد، تقریبا حدود ۲/۱ کیلوگرم وزن این لپتاپ است. به این ترتیب اگر زیاد به این جا و آنجا خواهید رفت، حمل این لپتاپ برای شما سخت نخواهد بود.
صفحه نمایش آن نیز یک صفحه نمایش ۱۴ اینچی Full-HD لمسی است. همه این شاخصهها در رابطه با صفحه نمایش آن موارد حائز اهمیتی هستند اما چیزی که بیشتر از همه توجهات را جلب میکند، حاشیه بسیار کم صفحه نمایش است که تنها حدود ۲.۹ میلیمتر است. در بین لپتاپهای موجود در بازار تقریبا بیحاشیهترین لپتاپی است که میتوانید گیر بیاورید، ضمن اینکه ظاهر بینظیری هم دارد. همین حاشیه کم کمک میکند که اندازه و ابعاد لپتاپ تا جای ممکن کوچک و فشرده باقی بماند. ابعاد Asus Zenbook 14 تنها حدود ۰.۶۶ × ۷.۸۳ × ۱۲.۶ اینچ است و به همین طریق یکی از کوچکترین لپتاپهای موجود در این رده میباشد.
اسپیکرهای استریوهایی هم که به صورت از پیش طراحی شده (Built-in) در این لپتاپ استفاده شده اند، چه از لحاظ بلندی صدا و چه از لحاظ کیفیت و وضوح صدا، انتظارات را به خوبی برآورده میکنند. ترکیب این صفحه نمایش و اسپیکرهای استریو این لپتاپ آن را به یک انتخاب عالی برای تماشای فیلم و سریال بدل میکند.
در طراحی این لپتاپ Asus به این موارد بسنده نکرده است و برای لولای آن نیز از ایده جالبی استفاده برده است؛ به این شکل که به هنگام باز کردن لولای لپتاپ و استفاده از آن قسمتی از لولا به زیر لپتاپ میرود و لپتاپ کمی خم شده به بالا میآید، تا به این طریق حس خوب به هنگام کار بیشتری به شما بدهد. از آنجایی که این شاخصه فقط در بهترین کیبوردهای بازار یافت میشود، تعجبی هم ندارد که لپتاپ خودشان به این قابلیت مجهز نمیشوند.
استفاده از کیبورد آن حس خوبی میدهد، میزان فشاری که کلیدها به هنگام استفاده لازم دارند و سرعت برگشتن هر دکمه بعد از فشار دادن در مجموع بسیار خوب است و حس عالی به شما به هنگام تایپ میدهد. اما متاسفانه ترکپد این لپتاپ که درست در وسط و زیر کیبورد قرار گرفته است، بسیار اندازه بزرگی دارد، و اندازه بزرگ ترکپد احتمال لمس تصادفی آن به هنگام کار را به شدت افزایش میدهد. البته مسئلهای است که در طول زمان و استفاده قطعا به آن میشود عادت کرد، اما باز با این وجود باید ذکر شود که اذیت کننده است.
صحبت از ترکپد این لپتاپ و بزرگی آن شد، باید بگوئیم که این اندازه بزرگ بی دلیل نیز نیست. دلیل این بزرگی بیش از اندازه هم آن است که تقریبا ترکیبی از تاچ اسکرین و تاچپد را ارائه میدهد. قطعا عملکرد یک تاچ اسکرین مجزا را ندارد، بیشتر شبیه جایی از تاچپد است که میتوانید برخی از برنامهها در آن مستقیما باز کنید. که البته مهمترین و کابردیترین این برنامهها Spotify است، که به شما اجازه پخش، قطع، موزیک بعدی، موزیک قبلی را میدهد بدون اینکه نیاز داشته باشید در محیط سیستمعامل به برنامه Spotify بروید. پس میشوان صرفا یک حیله برای جلب توجه مشتری است؟ بله، میشود گفت یک حیلهای است که میتواند در مواردی کاربری هم باشد.
در مجموع، به عقیده ما کیبورد Asus Zenbook 14 بسیار عالی است، اما اسکرین پد آن بسیار اذیت کننده میباشد و برای بودنش نیز باید کیبورد شامل تغییرات زیادی شود. (برای مثال کافی است به کلیدهای جهت کیبورد که بسیار کوچکتر شده اند یک نگاهی بیندازید.)
بررسی Zenbook 14: عملکرد
Asus Zenbook 14 فقط ظاهر جذابی ندارد. در زیر این طراحی چشمنواز یک قدرت پردازشی بالا قرار گرفته است. نسخهای که ما از این لپتاپ در بررسیمان استفاده کردیم از پردازنده Core i7-8567U Intel، کارت گرافیک GeForce MX250 Nvidia و 16GB حافظه RAM بهره میبرد. البته توان پردازشی بالای این لپتاپ به شما امکان انجام کارهای غیر از کارهای روزانه دفتری و ساده را میدهد، اما در انجام کارهای روزمره مانند تماشای فیلم و سریال و کار با نرمافزارهای Office قطعا دچار هیچ مشکلی نخواهید بود. اما باز با وجود داشتن توان پردازشی بالا از Asus Zenbook 14 انتظار چیزی فراتر از اجرای بازیهای سبک که به سختافزار عجیبی نیاز ندارند را نداشته باشید.
در رابطه با حافظه این لپتاپ نیز، میتوانید از بین 256GB، 512GB و یا 1TB حافظه SSD یکی را برای لپتاپتان انتخاب کنید. دیگر امروزه حافظههای SSD جای هارد دیسکها
(Hard Disk) را در لپتاپها گرفتهاند و استفاده از آنها به شما امکان اجرای سریعتر برنامهها و بازیهای مختلف را خواهد داد. اگر از بابت خرید لپتاپ قصدتان انجام بازیهای سنگین است، پیشنهاد ما بیشتر خرید Alienware m15 خواهد بود، و اگر قرار است با لپتاپتان کار تدوین بکنید Macbook Pro یک انتخاب عالی خواهد بود.
Asus Zenbook 14 از لحاظ تعداد پورتها نیز اصلا کم ندارد. یک درگاه USB 3.1 Type-C، یک درگاه USB-A 3.1 Type A، یک درگاه USB 2.0 و یک پورت HDMI و پورت جک ۳.۵ میلیمتری هندزفری پورتهای تعبیه شده در Zenbook 14 هستند. همچنین از درگاه کارت خوان MicroSD نیز استفاده شده است تا در صورت نیاز بتوانید فایلهای موجود در کارت حافظه گوشیتان را به لپتاپتان منتقل کنید.
بررسی Zenbook 14: عمر باطری
Asus Zenbook 14 از باطری ۵۰ واتی ۳ سلولی، ساخته شده از لیتیوم پولیمر بهره میبرد، که بر اساس ادعایی که خود Asus در این رابطه میکند میتواند تا ۱۲.۳ ساعت ران تایم به شما خواهد داد. البته به «میتواند» در ادعای Asus توجه ویژهای داشته باشید، چرا که اگر بخواهید Zenbook 14 شما واقعا بتواند همچنین ران تایمی را به شما بدهد، باید قید استفاده از اسکرین پد جالب توجه آن را بزنید.
اگر قید استفاده از اسکرین پد را نزنید، حدود ۵ الی ۶ ساعت ران تایمی خواهد بود که خواهید داشت. اسکرین پد آن را خاموش کنید تا شاید ران تایمتان بتواند به نزدیکی حدود ۱۲ ساعت برسد. در صورت استفادههای عادی بمانند وبگردی و تماشای ویدیوهای یوتیوب، نگارش متن در Word و …) تا ۱۰ ساعت ران تایم خواهید داشت.
بررسی Asus Zenbook 14: قیمت
قیمت نهایی که باید برای تهیه Asus Zenbook 14 بپردازید بسیار به مقدار حافظهای که برای لپتاپتان انتخاب میکنید وابسته است. آن نسخهای که ما در بررسیمان داشتیم حافظه SSD آن 256GB بود و به این ترتیب قیمتش حدود ۱۱۹۹$ میشد. اگر حافظه 1TB انتخاب کنید این قیمت حدود ۱۳۹۹$ خواهد بود. واقعا در قبال افزایش حافظه، افزایش قیمت بالایی است، پس با این حساب اگر وقعا به حافظه بالایی نیاز ندارید، پیشنهاد این است که در لپتاپتان حافظه 512
GB را انتخاب کنید.
وقتی صحبت از ارزش خرید بشود، Asus Zenbook 14 قطعا حرف زیادی برای گفتن در مقابل دیگر لپتاپهای موجود خواهد داشت. یک نمونه نزدیک از رقبای این لپتاپ HP Spectre x360 است که تقریبا همین قیمت را دارد. به یاد داشته باشیم اگر بجای Asus Zenbook 14 HP Spectre x360 را انتخاب کنید، قید داشتن اسکرین پد را میزنید، اما در عوض یک صفحه نمایش بزرگتر و قابلیت استفاده لپتاپ و تبلتی را به دست میآورید.
چرا Asus Zenbook 14 را بخریم؟
Asus Zenbook 14 یک لپتاپ فشرده و کوچک است که تقریبا از پس هر کاری که نیاز داشته باشید بر میآید، اما به واسطه چند خصوصیت بارزی که دارد کمی با فاصله نسبت به بقیه لپتاپهای موجود قرار میگیرد. اسکرین پد آن یک شاخصه اضافی اما جالب است، و با همه توضیحات واقعا فکر نمیکنیم آنقدر عملکرد عالی دارد که مصرف بیشتر باطریاش به چشم نیاید.
کیبورد ارگونومیک آن بسیار عملکرد خوبی دارد و حس خوبی به شما به هنگام کار میدهد، و ناگفته نماند که صفحه نمایش آن که حاشیه بسیار کمی دارد، یک ظاهری شکیل و زیبا به آن دادهاست. ترکیب تمام این شاخصهها با قیمت نهاییاش، Asus Zenbook 14 را به یک انتخاب عالی برای کسانی بدل میکند که دوست دارند.